Dakar 2019: MRG díky Pedrerovi v první dvacítce

Z pěti českých týmů, které se účastní Rally Dakar v kategorii motocyklů, má po dvou etapách svého zástupce na nejvyšší příčce průběžného pořadí stáj Moto Racing Group. Navzdory problémům v úterní etapě postoupil Joan Pedrero do první dvacítky.

Zkušený Španěl startuje na Dakaru pojedenácté a patří tudíž do skupiny účastníků, kteří se mohou pyšnit označením „Legend“. Do soutěže vstoupil 21. časem v první etapě, o den později byl osmnáctý, což jej posunulo mezi dvacítku nejlepších.

„Druhá etapa byla těžká, v písku byly vyjeté koleje od aut, která tentokrát startovala před námi. Na konci jsem už nemohl jet naplno, protože jsem musel šetřit benzín. Vyšlo to jen tak tak, několik pozic jsem ztratil, ale jsem tady, což je nejdůležitější. Je to dlouhý závod a já se moc těším na zítřejší reparát,“ shrnul Joan Pedrero.

27letý Milan Engel letos jede Dakar už popáté v řadě. V první etapě skončil na 34. místě a v druhé si chtěl polepšit.

Od začátku to ale z jeho pohledu bylo jako na houpačce. Na prvním waypointu byl 52., jelikož se musel deset kilometrů vracet, aby tento průjezdní bod neminul. Pak se probíjel vpřed a na WP7 figuroval na 31. pozici. Jenže těsně před cílem přišla další chyba, která znamenala 40. čas v etapě a pokles na 38. příčku v průběžném hodnocení.

Zdroj: tisková zpráva Moto Racing Group

Exit mobile version