Gerard de Rooy přerušuje jezdeckou kariéru. Jeho tým zeštíhlí

Team De Rooy zásadním způsobem mění svou podobu a ambice. Nizozemci tak reagují především na ekonomickou krizi způsobenou opatřeními, která byla v posledních měsících ve světě přijata kvůli šíření nemoci covid-19. Svou roli však hrají také dlouhodobé zdravotní problémy Gerarde de Rooye.

Gerard de Rooy, Dakar 2019
Gerard de Rooy/Moi Torrallardona/Darek Rodewald, Iveco PowerStar, Petronas Team De Rooy Iveco. Rally Dakar 2019. © Team De Rooy

Kvůli přetrvávajícím potížím s dříve poraněnými zády se Gerard de Rooy rozhodl (prozatím?) ukončit svou jezdeckou kariéru. Aktuální ekonomická situace pak přiměla De Rooy Holding k významnému omezení sponzoringu.

„Začíná to být těžké jak pro naši společnost, tak pro naše partnery,“ komentuje Gerard de Rooy současnou situaci, kterou v posledních měsících zásadním způsobem ovlivnila pandemie nového koronaviru. „Byli jsme donuceni drasticky změnit své plány pro nejbližší období. Za normálních okolností bychom se Dakaru 2021 zúčastnili s pěti kamiony. Ale krize spojená se šířením koronaviru vyvolává příliš velkou nejistotu. A nejde jen o závod samotný a jeho obchodní a finanční stránku. Celkově jsme si museli stanovit priority a přijmout zásadní rozhodnutí.“

K dispozici klientům

Team De Rooy přesto bude existovat dál, byť v omezené podobě. Sám si ponechá pouze dvě nově postavená Iveca Powerstar, zatímco další tři kamiony jsou na prodej.

KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Rád bych se dál věnoval organizaci a podpoře klientů. Nechceme zahodit velké zkušenosti a znalosti, které mám jak já sám, tak celý náš tým,“ vysvětluje Nizozemec, který v neděli oslavil čtyřicáté narozeniny.

Team De Rooy nabídl k prodeji dvě Iveca Powerstar a jeden Trakker. V ideálním případě by se rád domluvil s jedním zájemcem nebo spolupracující skupinou, které by pak mohl být k dispozici v oblasti poskytování servisu a údržby techniky nebo zajištění logistiky na soutěžích. Majetkem týmu každopádně zůstanou motory, které novým majitelům vozů de Rooy pronajme.

„Ale jsme otevření jakékoliv možné formě spolupráce. O všem se dá jednat,“ ujišťuje de Rooy.

„Sami si necháme dva Powerstary, které budou stejně jako v uplynulých letech k dispozici případným zájemcům o pronájem. Díky tomu se bude Team De Rooy schopen nadále účastnit závodů, byť v zeštíhlené podobě. V současné chvíli jednáme s několika jezdci. Navíc pokud si tyto vozy ponecháme, otevírá nám to jisté možnosti do vzdálenější budoucnosti. Team De Rooy existuje dál,“ uzavírá Gerard de Rooy.

Exit mobile version