Morocco Desert Challenge se nepojede. Rozhodli sami účastníci

Morocco Desert Challenge se letos neuskuteční ani v náhradním zářijovém termínu. Pořadatelé vyhověli přání naprosté většiny týmů, které se závodu tradičně účastní, a další ročník připraví až na duben 2021.

Tomáš Ouředníček, Morocco Desert Challenge 2019
Tomáš Ouředníček/David Křípal, Ford Ranger Dakar, South Racing CE. Morocco Desert Challenge 2019. © MDC Media/Photo Vision

Kvůli aktuálnímu vývoji pandemie nemoci covid-19 visel nad případnou účastí mnohých týmů otazník. Nová ohniska nákazy v řadě evropských států, neustálý nárůst počtu nakažených v celosvětovém měřítku a nejistota ohledně data, kdy by se Maroko mělo (nejen) Evropanům znovu otevřít, komplikovalo přípravu jakýchkoliv konkrétních plánů jak organizátorům, tak týmům.

Proto ředitel závodu Gert Duson před týdnem rozeslal dotazník, jehož prostřednictvím chtěl zjistit, kolik z původně přihlášených soutěžících by aktuálně mělo zájem o start na Morocco Desert Challenge, pokud by se konala letos září.

KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Mail s dotazníkem dostalo celkem 200 týmů reprezentujících 300 soutěžních vozidel. Ze 164 došlých odpovědí bylo 159 pro přeložení rally až na počátek dubna příštího roku.

„Jako zodpovědný organizátor respektuji jejich rozhodnutí. MDC proto bude přesunuta na pozdější termín a uskuteční se od 1. do 10. dubna 2021. Nečelíme lokální nýbrž globální pandemii, která zasáhla všechny země. Musíme uznat, že pořádání maratonské rally, které by se účastnilo 1300 lidí ze 36 zemí, nemá v roce 2020 opodstatnění. Společně teď udělejme vše potřebné, abychom tento zas*aný virus překonali. A nezapomínejme, že co nás nezabije, to nás posílí,“ vzkázal Gert Duson v oficiálním prohlášení o odložení MDC. „V nádherném Maroku se znovu setkáme v roce 2021!“

Exit mobile version