Libora Podmola čeká první rally: 1700 km v řeckých horách bez výmluv

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Už jen několik hodin dělí Libora Podmola od startu na první cross-country rally. Bývalého mistra světa ve freestyle motokrosu čeká 1700 závodních kilometrů v Řecku. Sedmidenní soutěž odstartuje v neděli ve městě Veria.

Libor Podmol, Greece Rally 2020
Libor Podmol, Husqvarna FE 450 Rally, Orion - MRG. Greece Rally 2020. © Libor Podmol Media

„Nervózní nejsem. Spíše jsem zvědavý, jak závod bude vnímat moje hlava a tělo. Chci vidět, o kolik jsou rychlejší profesionálové,“ prohlásil Libor Podmol, který bude v Řecku barvy týmu Orion – Moto Racing Group hájit společně s Milanem Engelem a Martinem Čábelou.

Podmol vstupuje do nové závodní dimenze. V uplynulých letech získával medaile na mistrovství světa ve freestyle motokrosu nebo prestižních X-Games. Nyní si ale znovu zvyká na roli nováčka, který však nehodlá nic podcenit. I proto přicestoval do Řecka o tři dny dříve, aby ještě otestoval svůj motocykl a mohl pilovat navigaci.

„Dávám si v Řecku před startem ještě dva dny tréninku, abych se lépe aklimatizoval. Ve čtvrtek jsem na motorce dal sto, v pátek dvě stě šedesát kilometrů. Zvykám si na práci s roadbooky a seznamuji se s terénem,“ prohlásil Podmol, který soutěž v Řecku bere jako přípravu na dakarskou rally. Největší obavy před startem má z kamenů.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Je jich tu hodně, občas jsou schované a nejdou vidět. Když se pak trefí ve stokilometrové rychlosti, mohl by nastat průser,“ dodal úspěšný freestyle motokrosař.

Společnost Podmolovi dělá slovenský závodník Štefan Svitko nebo týmový kolega Milan Engel. S tréninkem hodně pomohl Martin Čábela.

„Cítím se natěšeně. Dlouho o rally mluvím a poslední měsíce i velmi tvrdě trénuju. Vím, že nebudu mít výkonnost nejlepších jezdců, ale konečně poznám, o čem to doopravdy je.“

Etapovou soutěž v Řecku zatěžují hygienická nařízení v souvislosti s koronavirovou pandemií.

Martin Čábela & Libor Podmol
Martin Čábela (vlevo) a Libor Podmol během tréninku před Greece Rally 2020. © Libor Podmol Media

„Před odjezdem jsem musel podstoupit test v Čechách, ale na řeckých hranicích mě stejně testovali znova. Ta pravidla kolem viru mi přijdou postavená na hlavu. Když letíš do Řecka letadlem se sto lidmi, tak žádný test nepotřebuješ. Když jedeš sám autem, tak si ho udělat musíš,“ popisoval komplikace Podmol, který má jediný cíl: úspěšně dojet.

„Slogan závodu je sedm dní, sedmnáct set kilometrů a žádné výmluvy. Toho se hodlám držet,“ uzavřel Libor Podmol.

Tisková zpráva Libora Podmola [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu