Severočeský dakarský speciál narychlo odjel do Maroka

Rubrika: Kamiony, Rallye du Maroc, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

MKR Technology jede bomby! Po testech, které proběhly minulý týden v Polsku, následovalo rychlé rozhodnutí a bleskový přesun do Maroka. Tento pátek proto bude severočeský závodní speciál stát na startu dalšího ročníku Rallye du Maroc.

Gert Huzink, Rallye du Maroc 2021
Gert Huzink/Rob Buursen/Martin Roesink, Renault C460 Hybrid Edition, Riwald Dakar Team. Shakedown před Rallye du Maroc 2021. © MKR Technology

„Na našem hybridním kamionu jsme udělali mnoho úprav především na odpružení. Řešili jsme tlumiče a pérování a vše bylo třeba pořádně vyzkoušet. Testy v Polsku, které jsme minulý týden absolvovali, nám ale ukázaly skvělé výsledky, a tak na místě padlo rozhodnutí odcestovat na tradiční marockou rally. Gert už prostě chtěl závodit,“ usmívá se Mario Kress, hlavní konstruktér severočeského týmu MKR Technology, který připravuje hybridní Renault pro nizozemskou stáj Riwald Dakar.

Gert Huzink tak bude jediným pilotem kamionu z Chvalína, který už tento pátek do závodu vyjede. Kamion prošel od lednového Dakaru citelnou proměnou a dostal i zcela nový kabát s převládající zelenou barvou, jež má symbolizovat ekologičtější cestu, kterou se tým Riwald ve spolupráci s Mariem Kressem rozhodl vydat.

Tatra 815 6x6 "Babča", Vimos Publishing
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

V Maroku je tým v kompletním složení už od úterka. Na řadu přišel i nezbytný shakedown a ve čtvrtek technické přejímky. Závod odstartuje v páteční podvečer krátkým prologem a od soboty do středy 13. října bude následovat pětice etap, které mají být především velkým testem před lednovým Dakarem.

„Marocká rally má pro nás obrovskou výhodu v tom, že jsme po celou dobu v jednom bivaku a každá etapa startuje prakticky ze stejného místa. Můžeme tak skvěle reagovat na případné problémy. Šlo o rychlé, ale velmi účelné rozhodnutí. Máme na čem stavět a jsme ve velkém očekávání,“ těší se na závod Mario Kress.

Tisková zpráva MKR Technology [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu