Dakarské střípky: Mladíček Klein navázal na Štefana Svitka

Rubrika: Dakar 2023, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Komunita špičkových amerických motorkářů se na Dakaru v posledních letech utěšeně rozšiřuje. Po Rickym Brabecovi a Skyleru Howesovi se mezi absolutní elitou úspěšně zabydluje jednadvacetiletý Mason Klein.

Mladý Kaliforňan se před rokem stal nejúspěšnějším nováčkem, když si kromě vítězství ve skupině Rally2 připsal také deváté místo absolutně. Na základě dosažených výsledků letos startuje v nejprestižnější skupině RallyGP a v barvách BAS World KTM Rally Teamu nepřestává udivovat.

Ve druhé etapě ze Sea Campu do Úly byl nejrychlejší, přestože nesedlá motocykl žádného z továrních týmů. Obdobný kousek se jezdci soukromého týmu naposledy povedl v roce 2016, kdy v etapě Belén – La Rioja všechny fabrické jezdce za svými zády nechal Slovák Štefan Svitko.

Magazín DAKARMANIA - výprodej

„Dnes jsem se cítil vážně dobře, tedy až na penalizaci. Ale jinak to bylo mimořádně pěkné,“ pochvaloval si Mason Klein, jehož o dílčí vítězství nepřipravily ani dvě trestné minuty za překročení maximální povolené rychlosti v zóně s jejím omezením. „Většinu rychlostní zkoušky jsem sledoval ostatní kluky, ale v závěru si ze mě začali dělat legraci, že nejdu do čela a nechávám je, aby to všechno oddřeli. Tak jsem si řekl, že to tedy vezmu na sebe, nechal jsem je za sebou a dopadlo to dobře.“

Jednadvacetiletý Klein se díky výhře ve druhé etapě Dakaru 2023 ujal vedení v průběžném hodnocení kategorie motocyklů. Před druhým Němcem Sebastianem Bühlerem (Hero) a třetím krajanem Skylerem Howesem na tovární Husqvarně má více než minutový náskok.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu