Dakarské střípky: Ve třetí etapě končí Ricky Brabec

Rubrika: Dakar 2023  
/ Aktualizováno:

Tovární jezdec Hondy Ricky Brabec se po pádu ve třetí etapě z Úly do Háilu s Dakarem 2023 předčasně loučí.

Ricky Brabec, Dakar 2023
Ricky Brabec, Honda CRF450 Rally, Monster Energy Honda Team. Rally Dakar 2023. © ASO/DPPI/F. Le Floc’h

Američan po dvou etapách držel šestou příčku průběžné klasifikace kategorie motocyklů s odstupem čtyř minut a 21 sekund od vedoucího krajana Masona Kleina s KTM v barvách BAS World KTM Rally Teamu, ale po havárii na 274. kilometru úterní speciálky potřeboval péči lékařů soutěže. S bolestmi krční páteře byl helikoptérou transportován do nemocnice, kde podstoupil další vyšetření, která neodhalila žádnou frakturu, přesto jezdec pro jistotu zůstal na 24 hodin hospitalizován pod dohledem lékařů.

V roce 2020 se Brabec stal prvním Američanem, který dokázal vyhrát Dakar v kategorii motocyklů a s Hondou zároveň ukončil osmnáctiletou vítěznou šňůru KTM. Během úvodních tří etap je již druhým z jezdců, kteří po přesunu Dakaru z Jižní Ameriky do Saúdské Arábie ovládli kategorii motocyklů, ale letos museli odstoupit. Zranění utrpěné při pádu vyřadilo hned v první etapě také obhájce loňského vítězství Sama Sunderlanda (GasGas).

Vedení v kategorii motocyklů se díky triumfu ve třetí etapě ujímá Sunderlandův týmový kolega Daniel Sanders, Klein je nyní se čtyřminutovou ztrátou druhý.

Magazín DAKARMANIA - výprodej

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu