Dakarské střípky: Třetí etapa předčasně ukončena

Kompletní speciálku třetí etapy Dakaru 2023 absolvovalo pouze 43 motocyklistů. Ostatní účastníky této kategorie, stejně jako auta, kamiony a lehké buginy zastavily nepříznivé povětrnostní podmínky.

Simon Vitse, Dakar 2023
Simon Vitse / Frederic Lefebvre, Optimus Evo 4, MD Rally. Rally Dakar 2023. © ASO/DPPI/F. Le Floc’h

Průběh třetí etapy z Úly do Háilu poznamenalo zhoršující se počasí, kvůli kterému nebyli organizátoři schopni garantovat bezpečnost závodníků a férovost soutěže v závěru rychlostní zkoušky, jejíž trať měla původně měřit 447 kilometrů.

Kvůli silnému větru, průtrži mračen a rozvodněné řece na trati speciálky pořadatelé zastavili závod v kategoriích automobilů, kamionů a lehkých bugin na kontrolním bodě číslo 3 na 377. kilometru. Na stejném místě skončila měřená část etapy také pro část motocyklistů, zatímco později startující motorkáři a čtyřkolkáři závodili jen do kontrolního bodu č. 2 (335. km).

O výsledcích etapy v kategoriích automobilů, bugin a kamionů rozhodnou časy dosažené na 377. km. V případě motorkářů platí časy jezdců, kteří dojeli až do cíle. Ostatním budou časy dopočítány na základě jejich výkonu a výsledků na mezičasech v první části speciálky.

Exit mobile version