Petr Hozák v Portugalsku nedojel, přesto je s výkonem spokojený

Český jezdec Petr Hozák absolvoval poslední podnik letošní sezóny Světového poháru FIA v cross-country rally, jímž byla portugalská Baja Portalegre. Po závodě v Polsku se jednalo o jeho teprve druhý start s vozem Hummer H3 RS.

“Přestože jsme odstoupili, máme dobrou náladu. Je vidět, že vývoj našeho vozu jde správným směrem. Od Polska se udělaly jen malé změny, ale ve výsledku znamenají hodně. Bohužel máme evidentně nějaký problém s rameny zavěšení kol, protože jsme o jedno přišli včera, a dnes o druhé. I když to znamená definitivní konec v soutěži, jsme spokojení, protože dosahované časy nejsou vůbec špatné,” uvedl po odstoupení ze čtvrté pozice Petr Hozák.

Jezdec týmu Pubblicita Racing odstartoval do prologu až jako čtyřiatřicáté auto. I přes tento fakt zajeli Hozák se Sýkorou čtrnáctý nejrychlejší čas. Pak už se česko-slovenská dvojice jen prodírala pořadím vzhůru. Na posledním mezičase na osmdesátém kilometru ztrácel Hozák pouhé dvě vteřiny na třináctinásobného vítěze Dakaru Stéphana Peterhansela. Cíl však Hozák se Sýkorou kvůli zlomenému ramenu pravého předního kola neviděli.

Tisková zpráva Petra Hozáka (editováno)

Exit mobile version