Dakar 2019: MRG díky Pedrerovi v první dvacítce

Rubrika: Moto/Quad, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Z pěti českých týmů, které se účastní Rally Dakar v kategorii motocyklů, má po dvou etapách svého zástupce na nejvyšší příčce průběžného pořadí stáj Moto Racing Group. Navzdory problémům v úterní etapě postoupil Joan Pedrero do první dvacítky.

Zkušený Španěl startuje na Dakaru pojedenácté a patří tudíž do skupiny účastníků, kteří se mohou pyšnit označením „Legend“. Do soutěže vstoupil 21. časem v první etapě, o den později byl osmnáctý, což jej posunulo mezi dvacítku nejlepších.

„Druhá etapa byla těžká, v písku byly vyjeté koleje od aut, která tentokrát startovala před námi. Na konci jsem už nemohl jet naplno, protože jsem musel šetřit benzín. Vyšlo to jen tak tak, několik pozic jsem ztratil, ale jsem tady, což je nejdůležitější. Je to dlouhý závod a já se moc těším na zítřejší reparát,“ shrnul Joan Pedrero.

27letý Milan Engel letos jede Dakar už popáté v řadě. V první etapě skončil na 34. místě a v druhé si chtěl polepšit.

Od začátku to ale z jeho pohledu bylo jako na houpačce. Na prvním waypointu byl 52., jelikož se musel deset kilometrů vracet, aby tento průjezdní bod neminul. Pak se probíjel vpřed a na WP7 figuroval na 31. pozici. Jenže těsně před cílem přišla další chyba, která znamenala 40. čas v etapě a pokles na 38. příčku v průběžném hodnocení.

Zdroj: tisková zpráva Moto Racing Group

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu