Dakar 2019: Brabec dobitý, jako ještě nikdy

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing, dokončil poslední etapu Rally Dakar 2019 v 29. čase, navzdory hrozivě vypadajícímu pádu o den dřív. Celkově získal 34. pozici. A chuť vždy závodit naplno mu nevzala ani devítihodinová penalizace, bez které by se prosadil do první dvacítky.

Jan Brabec se ukázal, jako závodník, kterého jen tak něco nezastaví. Velký bojovník, který ani v nejprekérnějších situacích neztratil humor a pozitivní pohled na věc a bavil fanoušky během celého závodu. Závěrečnou 10. etapu navíc absolvoval po hrozivém pádu, ke kterému došlo předcházející den.

„Tak jsem to doplácal. Nepamatuju si za celou svou kariéru, že bych byl tak dobitý. Naštěstí mi nic není, ale bolí mě i víčko a ucho. Můžu říct, že letošní Dakar mi připadl extrémně nebezpečný v částech s feš-fešem a kamením. Všichni jsme to ale měli stejně těžké. Rozhodli jsme se jet Dakar! A ten má být tvrdý, měli jsme, co jsme chtěli,“ říká Jan Brabec, který letos absolvoval svůj druhý start.

Jan Brabec, Dakar 2019

„Trochu mě mrzí ta moje navigační chyba, za kterou jsem schytal devítihodinovou penaltu. Mohlo to být ještě veselejší. Ale mojí největší výhrou jsou zkušenosti. Letošní Dakar mi hodně dal.“

Honza měl na Dakaru velkou oporu ve svém tátovi a strýci, kteří se mu perfektně starali o motorku. I v situacích, kdy jim síly ubrala viróza a museli přijmout pomoc peruánských zdravotníků, vše zvládli na jedničku.

Tisková zpráva týmu Big Shock Racing (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu