Dakar 2019: Jan Brabec po pádu hledal moře

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

I v deváté předposlední etapě letošního Dakaru nebyla o zážitky nouze. Své o tom ví Jan Brabec, jehož motorka v poslední etapě nebezpečně létala vzduchem. Honza tentokrát zažil celou sérii hrozivých pádů. S rozbitou spojkou nakonec dorazil do cíle etapy na 34. místě, které mu zajistilo 36. pozici celkově.

Jan Brabec bezesporu patří mezi velké bojovníky. Potvrdil to i v předposlední etapě, kdy ho od dojetí do cíle neodradil ani hrozivý pád, který se naštěstí obešel bez vážnějších následků.

„Dneska to byla etapa, která by vystačila na celou besedu. Asi 20 kilometrů po startu jsem šel strašně na rypák. Dalších 100 kilometrů si vůbec nepamatuju. Ale když jsem se po pádu sebral, měl jsem pocit, že jsem na dovče a začal hledat moře,“ popisuje už s humorem Jan Brabec.

Bez úhony ale nevyvázla jeho motorka.

„Jak jsem šel na rypák, tak se ohnula spojková páčka, takže mi nefungovala spojka. Asi dvacetkrát jsem tahal motorku z dun. Když mi to jednou zdechlo, tak na mě motorka padla a vylil se na mě benzín. A po devíti dnech s rozedřeným zadkem nechceš sedět v benzínu. Ale zase za tři dny se mi povedlo stáhnout to z 61. místa na 36. celkovou pozici, to jde,“ hlásil Brabec v cíli.

Už ve čtvrtek dovede závodníky poslední desátá etapa do cíle 41. ročníku Rally Dakar. Čeká na ně 112 ostrých kilometrů a návrat do Limy na cílovou rampu legendárního závodu.

Tisková zpráva týmu Big Shock Racing (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu