Macík s Brabcem vyprodali česká kina

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Martin Macík a Jan Brabec z týmu Big Shock Racing se z tratě Rally Dakar plynule přesunuli do českých kin. V rámci besed Posedlí Dakarem fanouškům vyprávějí o svých zážitcích z nejnáročnějšího motoristického závodu na světě.

Série patnácti setkání s českými závodníky v kinech CineStar byla beznadějně vyprodaná už před startem letošního ročníku legendárního závodu, ačkoliv každý sál pojme kolem 300 diváků. Dobrodružství maratónského závodu, výkony jezdců a mechaniků v extrémních podmínkách, příhody, které se letos v Peru odehrály, i legrácky Martina Macíka a Jana Brabce diváky lákají.

Vyprávění závodníků Macíka a Brabce, ke kterým se v jednotlivých městech přidává navigátor František Tomášek nebo motorkář David Pabiška, jsou doplněna autentickým videem přímo z peruánského Dakaru. Záběry ze zákulisí, momentky z bivaku týmu Big Shock Racing, onboardy z kabiny žlutého kamionu Liaz nebo bezprostřední rozhovory, natočené těsně po dokončení vyčerpávajících etap, dokreslují, jak moc extrémní závod je.

Současně videa ukazují, jak se jeho průběh podepisuje na závodnících, kteří jsou etapu od etapy fyzicky i psychicky vyčerpanější. Ve videu z desátého dne závodu už si Jan Brabec není jistý ani v jakém městě se právě nachází.

Posedlí Dakarem také ukazují, jak je pro zdolání slavného závodu důležitý fungující tým, který při sobě drží i během krizí přicházejících s železnou pravidelností.

„Je to pecka. A je zajímavé, sledovat všechno s odstupem. Zároveň je super, že se na besedách konečně vidíme s našimi fanoušky, kteří nám drželi palce. Ptají se na spoustu detailů, které je zaujaly už během závodu. Celou naši cestu Dakarem dopodrobna znají, sledovali nás na live timingu, četli naše vzkazy na sociálních sítích a Posedlí Dakarem nám dávají možnost potkat se také osobně a říci si vše důležité,“ popisuje Martin Macík.

Posedlí Dakarem 2019
Martin Macík a Jan Brabec při autogramiádě po besedě Posedlí Dakarem

„Na besedách se navíc pokaždé dost nasmějeme,“ dodává Jan Brabec. „Občas se soutěže ze sálu přesunou i na sociální sítě, po skončení je dost prostoru na společná selfíčka, podepisujeme všechno, co nám přijde pod ruku. A dochází tu ke spoustě příjemných setkání.“

Ukázalo se, že Posedlí Dakarem byl dobrý nápad. Ale Macík s Brabcem mají i další plány, jak fanoušky zapojit do příprav na další ročník slavného závodu.

„Snažím se ukazovat, co vše je s Dakarem spojeno. Fanoušci tak s námi mohou absolvovat i květnový trénink a testování na Sahaře, mohou se ve Frantovi se mnou svézt v rámci tréninků v Sedlčanské kotlině, pořádáme akční teambuildingy pro firmy, přednášíme o zvládání stresu, budování týmu. Zvláštní akce pořádáme i pro naše partnery, kteří nás na Dakaru podporují,“ popisuje Martin Macík.

„Já plánuji, že budu pořádat individuální tréninky, na kterých se budu dělit o své zkušenosti z Dakaru i motokrosu,“ doplňuje Jan Brabec.

Tisková zpráva týmu Big Shock Racing (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu