Elisabete Jacinto už za volantem kamionu MAN neuvidíme

Vítězka letošního ročníku Africa Eco Race v kategorii kamionů Elisabete Jacinto oznámila konec projektu spojeného se značkami MAN a Bio-Ritmo.

54letá Elisabete Jacinto se v lednu stala první ženou, která dokázala vyhrát maratonskou rally za volantem kamionu. Ani tento úspěch ale nezvrátil to, co v zákulisí již nějakou dobu avizovala. Současný projekt končí.

„Hezký červený MAN v barvách Bio-Ritmo už na pouštních tratích neuvidíme. Byl to ambiciózní, ale velmi náročný projekt, který jsme byli schopní realizovat v minimálních podmínkách. Ovšem ani ty jsme neměli do budoucna zaručeny, proto jsme se rozhodli tento sportovní cyklus uzavřít,“ vysvětluje Elisabete Jacinto. „Připravujeme další projekt.“

José Marques, Elisabete Jacinto a Marco Cochinho slaví výhru na Africa Eco Race 2019. © AER Media

První soutěží, které se Jacinto účastnila jako řidička kamionu, byla Rally Dakar 2003. O tři roky později se dohodla na spolupráci se společností MAN Portugal. Na Dakaru 2007 absolvovala první start s modelem MAN M2000.

V roce 2009 nechyběla Portugalka na startu prvního jihoamerického ročníku dakarské rally, ale úspěch jí nepřinesl. Její vůz v průběhu soutěže shořel.

S nově pořízeným truckem MAN TGS se od roku 2010 pravidelně účastnila Africa Eco Race. Dvakrát byla druhá (2011 a 2012) a třikrát třetí (2013, 2014 a 2016). Po smolné sérii z let 2017 a 2018 se letos v senegalském Dakaru radovala z historického triumfu.

Exit mobile version