Du Maroc: Van Loon pomáhal Prokopovi, pak sám havaroval

Erik van Loon a Sébastien Delaunay patřili k posádkám, pro které se pondělní etapa Rallye du Maroc 2019 proměnila v drama. Nizozemsko-francouzská dvojice přišla o sedmou příčku průběžného hodnocení.

Van Loon a Delaunay s Toyotou týmu Overdrive startovali do třetí etapy před Martinem Prokopem a Janem Tománkem, ale během dne je posádka týmu MP-Sports na trati předstihla. K havarovanému Fordu na 293. kilometru tak dorazili jako první.

Delaunay & van Loon, Rallye du Maroc 2019
Sébastien Delaunay (vlevo) a Erik van Loon před startem Rallye du Maroc 2019. © Van Loon Racing

„Včerejšek byl šílený. Zastavili jsme u Martina Prokopa, který měl velkou nehodu. Když byl v bezpečí a v rukou lékařského týmu, pokračovali jsme dál,“ popsal situaci Sébastien Delaunay. „Jenže jsme se na trať vrátili za několika soupeři, kteří byli pomalejší než my. Když jsme se pokusili jednoho předjet, něco jsme v prachu trefili. Poškodili jsme svou Toyotu a rozhodli se z etapy odstoupit.“

„Naše rozhodnutí bylo každopádně správné, protože bezpečnost dalšího účastníka má přednost před závodem. Dnes se do soutěže vrátíme a budeme pokračovat v přípravě na Dakar,“ uzavřel Francouz.

Exit mobile version