Gerard de Rooy přerušuje jezdeckou kariéru. Jeho tým zeštíhlí

Rubrika: Kamiony  
/ Aktualizováno:

Team De Rooy zásadním způsobem mění svou podobu a ambice. Nizozemci tak reagují především na ekonomickou krizi způsobenou opatřeními, která byla v posledních měsících ve světě přijata kvůli šíření nemoci covid-19. Svou roli však hrají také dlouhodobé zdravotní problémy Gerarde de Rooye.

Gerard de Rooy, Dakar 2019
Gerard de Rooy/Moi Torrallardona/Darek Rodewald, Iveco PowerStar, Petronas Team De Rooy Iveco. Rally Dakar 2019. © Team De Rooy

Kvůli přetrvávajícím potížím s dříve poraněnými zády se Gerard de Rooy rozhodl (prozatím?) ukončit svou jezdeckou kariéru. Aktuální ekonomická situace pak přiměla De Rooy Holding k významnému omezení sponzoringu.

„Začíná to být těžké jak pro naši společnost, tak pro naše partnery,“ komentuje Gerard de Rooy současnou situaci, kterou v posledních měsících zásadním způsobem ovlivnila pandemie nového koronaviru. „Byli jsme donuceni drasticky změnit své plány pro nejbližší období. Za normálních okolností bychom se Dakaru 2021 zúčastnili s pěti kamiony. Ale krize spojená se šířením koronaviru vyvolává příliš velkou nejistotu. A nejde jen o závod samotný a jeho obchodní a finanční stránku. Celkově jsme si museli stanovit priority a přijmout zásadní rozhodnutí.“

K dispozici klientům

Team De Rooy přesto bude existovat dál, byť v omezené podobě. Sám si ponechá pouze dvě nově postavená Iveca Powerstar, zatímco další tři kamiony jsou na prodej.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Rád bych se dál věnoval organizaci a podpoře klientů. Nechceme zahodit velké zkušenosti a znalosti, které mám jak já sám, tak celý náš tým,“ vysvětluje Nizozemec, který v neděli oslavil čtyřicáté narozeniny.

Team De Rooy nabídl k prodeji dvě Iveca Powerstar a jeden Trakker. V ideálním případě by se rád domluvil s jedním zájemcem nebo spolupracující skupinou, které by pak mohl být k dispozici v oblasti poskytování servisu a údržby techniky nebo zajištění logistiky na soutěžích. Majetkem týmu každopádně zůstanou motory, které novým majitelům vozů de Rooy pronajme.

„Ale jsme otevření jakékoliv možné formě spolupráce. O všem se dá jednat,“ ujišťuje de Rooy.

„Sami si necháme dva Powerstary, které budou stejně jako v uplynulých letech k dispozici případným zájemcům o pronájem. Díky tomu se bude Team De Rooy schopen nadále účastnit závodů, byť v zeštíhlené podobě. V současné chvíli jednáme s několika jezdci. Navíc pokud si tyto vozy ponecháme, otevírá nám to jisté možnosti do vzdálenější budoucnosti. Team De Rooy existuje dál,“ uzavírá Gerard de Rooy.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu