Potvrzeno: Quintanilla v Andalusii poprvé s Hondou

Rubrika: Andalucía Rally, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Dva dny před startem Andaluské rally potvrdila Honda příchod Pabla Quintanilly. Dvojnásobný mistr světa v cross-country rally v její sestavě střídá vítěze letošního Dakaru Kevina Benavidese, jenž přestoupil ke KTM. 34letý Chilan s týmem uzavřel roční kontrakt zahrnující starty v sezoně 2021 a účast na Dakaru 2022.

Pablo Quintanilla, Monster Energy Honda Team
Pablo Quintanilla, Monster Energy Honda Team. © HRC

„V posledních letech jsme měli skvělý tým složený z jezdců schopných vyhrávat závody. Ricky Brabec zvítězil na Dakaru 2020, Kevin Benavides letos, ale také Nacho Cornejo během závodu vedl a vepředu se pohyboval i Joan Barreda,“ připomíná generální manažer týmu Ruben Faria. „Po Benavidesově odchodu nám jeden jezdec chyběl. Abychom udrželi vysokou úroveň Monster Energy Honda Teamu, museli jsme najít dalšího špičkového závodníka. Přesně to jsme udělali. Pabla znám ještě z dob, kdy jsem sám závodil. Je to skvělý člověk, a proto si jsem jistý, že bude velmi silným článkem, který přispěje ke skvělé atmosféře v týmu.“

První závod za řídítky tovární Hondy CRF450 Rally absolvuje Quintanilla již tento týden (11. až 16. května), kdy se v okolí španělského Villamartínu uskuteční druhý ročník Andalucía Rally. Barvy Monster Energy Honda Teamu bude hájit společně s domácím Joanem Barredou.

Ricky Brabec a Nacho Cornejo do Andalusie necestovali. Oba v těchto dnech závodí na Sonora Rally (9. až 14. května). Zatímco Brabec patří k pravidelným účastníkům a v letech 2017, 2019 a 2020 soutěž vyhrál, Cornejo startuje v Mexiku poprvé.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu