Team De Rooy zveřejnil jméno prvního jezdce pro Dakar 2022

Rubrika: Dakar 2022, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Team De Rooy se po roční pauze vrátí na Dakar. V lednu 2022 se v Saúdské Arábii představí se čtyřmi vozy v kategorii kamionů, další nasadí do Dakar Classic.

Mitchel van den Brink & Gerard de Rooy

Prvním potvrzeným jezdcem Petronas Teamu De Rooy Iveco pro Dakar 2022 je Mitchel van den Brink.

Devatenáctiletý Nizozemec absolvoval nejpopulárnější maratonskou rally světa zatím dvakrát. V roce 2020 byl členem posádky Renaultu, za jehož volant usedl Mitchelův otec Martin van den Brink. Letos se stal nejmladším řidičem soutěžního kamionu v dakarské historii a s Volvem týmu Mammoet Rallysport obsadil devatenácté místo.

Spolupráce renomovaného týmu a mladého jezdce se nezrodila zčista jasna. Mitchel van den Brink se v sídle Teamu De Rooy již nějakou dobu pravidelně objevuje v rámci praxe při studiu.

„S Teamem De Rooy jsme v kontaktu už nějakou dobu. Byla to celkem dlouhá cesta. Už dlouho bývám každý týden v Sonu, abych se seznámil s vozem a především s technikou Iveca. Díky tomu jsme se vzájemně dobře poznali. Navíc Iveco chce do týmu mladé lidi a já jsem moc rád, že jsem dostal příležitost,“ říká Mitchel van den Brink, který má s týmem smlouvu na Dakar 2022 s opcí na rok 2023.

Napoprvé s Trakkerem

Van den Brink bude s trambusovým Ivecem Trakker plnit roli rychlé asistence pro trojici posádek s nově postavenými kapotovými Powerstary. Jejich jména však tým oznámí později. Podle nizozemských médií by jedním z pilotů měl být majitel týmu Gerard de Rooy, který by se tak na Dakaru za volantem soutěžního kamionu představil poprvé od roku 2019.

DAKARMANIA No 1 až 4
Kliknutím na obrázek přejdete do našeho e-shopu.

„Teprve se dozvím, komu budu krýt záda. Pro mě to je každopádně báječná možnost, abych se dál rozvíjel a nahlédl za kulisy velkého a profesionálního týmu. Doufám, že se toho hodně naučím a posunu se o krok dál,“ dodává nizozemský benjamínek.

Podle smlouvy se Mitchel van den Brink stane jezdcem Teamu De Rooy od 1. září. V říjnu by měl týden testovat v Maroku. Ještě předtím jej ovšem čeká start na Silk Way Rally (1. až 11. července), kde se opět představí s Volvem v barvách Mammoet Rallysportu.

Team de Rooy vynechal Dakar 2021 z ekonomických důvodů. Ještě před koncem soutěže však informoval o svém návratu v roce 2022 i plánu nasadit do Dakar Classic legendární DAF se dvěma kabinami, s nímž na Rally Paříž – Dakar 1984 závodil Gerardův otec Jan de Rooy.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu