GasGas představil následníka Laii Sanz

Rubrika: Dakar 2022, FIM MS CCR, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

GasGas neopustí scénu cross-country rally ani po přestupu Laii Sanz do kategorie automobilů. Značka, která se s továrním týmem vrátila na Dakar v roce 2020, oznámila jméno Španělčina nástupce.

Daniel Sanders, GasGas

Do červené kombinézy se převlékne Daniel Sanders: „Být tváří GasGasu je vážně super. Rally se věnuji zatím jen krátce, proto je úžasné, že jsem byl do továrního týmu vybrán a zařazen v tak rané fázi kariéry. Od Dakaru už uplynula spousta času a já se nemohu dočkat, až začneme znovu závodit. Jsem nadšený. Bude to skvělý rok. Tak pojďme na to!“

Úspěšný jezdec endura se na mezinárodní scéně cross-country rally objevil teprve loni, ovšem jak při podzimním debutu na Andaluské rally, tak při lednové dakarské premiéře na tovární KTM oslnivě zazářil. Na Dakaru 2021 s převahou zvítězil mezi nováčky a celkově skončil těsně pod stupni vítězů. Nyní se šestadvacetiletý Australan přesouvá v rámci koncernu Pierer Mobility AG, jehož součástí je kromě KTM a GasGasu také Husqvarna.

Vyzvat zavedené hvězdy

„Danielův příchod do týmu je pro GasGas významným okamžikem. Jsem přesvědčený, že jsme získali nejlepšího z talentovaných mladíků, kteří se v současnosti rally věnují. Z toho je jasně patrné, že značka je připravena vyzvat na souboj zavedené hvězdy a ještě více posílit svou pozici v rally,“ říká sportovní ředitel koncernu Pierer Mobility AG Pit Beirer.

DAKARMANIA, akční balíček
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Slova chvály má pro Sanderse také Jordi Viladoms, jenž je manažerem továrních týmů GasGas i KTM: „Daniel je v rally stále ještě nováčkem a v porovnání se soupeři je velmi nezkušený, ale dostává se do toho opravdu rychle. Velmi rychle se učí, což jsme viděli na počátku roku na Dakaru. Čtvrté místo při prvním startu nezískáte díky štěstí. Je to výsledek tvrdé práce, přípravy a schopnosti překonávat všechny překážky, které před vás může postavit právě jedině Dakar. Daniel je rychlý, motivovaný a velice schopný. Proto očekáváme, že bude bojovat o úspěch jak v letošním Mistrovství světa FIM v cross-country rally, tak příští rok na Dakaru.“

Pod hlavičkou GasGasu se Sanders poprvé představí při Rally Kazakhstan, která příští týden (7. až 13. června) zahájí sezonu světového šampionátu. K dispozici bude mít motocykl GasGas RC 450F, jenž se však fakticky neliší od továrních KTM a Husqvaren.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu