Jakub Hroneš přijde o Dakar 2022

Rubrika: Dakar 2022, Moto/Quad, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Při Rallye du Maroc, která odstartuje již tento pátek (8. října), zahájí tým Orion – Moto Racing Group svou přípravu na Dakar 2022. Nejslavnější maratonskou rally světa měl absolvovat s tříčlennou jezdeckou sestavou. Martina Michka a Milana Engela měl doplnit nováček Jakub Hroneš. Nadějný závodník se však na poslední chvíli zranil, do Maroka tudíž nemůže odcestovat, a proto přichází o možnost kvalifikovat se na Dakar.

Jakub Hroneš
Jakub Hroneš na tiskové konferenci týmu Orion - MRG. Praha, červen 2021. © MRG

Jakub Hroneš se pilně připravoval na svůj premiérový start na Dakaru a povinnou kvalifikaci v Maroku. Během roku absolvoval kompletní seriál mistrovství Evropy v enduru a startoval také na Šestidenní. Do kolotoče dálkových rally však nakonec nezasáhne kvůli zranění ramene.

„O uplynulém víkendu jsem odjel poslední závod mistrovství Evropy v Holandsku, kde jsem bohužel měl srážku se stromem a obnovil jsem si zranění ramene. Po konzultaci s panem doktorem jsme došli k názoru, že Rallye du Maroc by pro mě byla velice riskantní. Tím pádem, když nejedu Rallye du Maroc, nejsem kvalifikovaný na Dakar. Je mi to líto, protože jsem se opravdu těšil. Omlouvám se týmu, panu Krajčovičovi i fanouškům, kteří mi v tom našem snu věří. Samozřejmě se omlouvám i všem mým sponzorům, kterým jsem opravdu zavázán, že mě dokázali podpořit i v této nelehké době,” říká Jakub Hroneš, jenž se hodlá maximálně připravil na Dakar v roce 2023.

„Je to samozřejmě ztráta. S Jakubem jsme na sto procent počítali nejen pro Dakar 2022, ale vzhledem k jeho věku jsme ho chtěli připravit jako velkou českou naději do dalších ročníků. Do Dakaru je sice ještě času dost, ale nestihne kvalifikaci, která je pro všechny závodníky bez rozdílu povinná,“ dodává manažer týmu Orion – Moto Racing Group Ervín Krajčovič.

V tuto chvíli zůstává tým v původním složení. Dva nejlepší čeští účastníci posledního Dakaru v kategorii motocyklů, Martin Michek a Milan Engel, postupně zahájí přípravu a seznamování s novými KTM 450 Rally Replica.

„Zatím počítáme se dvěma závodníky. Samozřejmě původní plán byl, že pod stanem budeme mít tři motorkáře a času na to najít někoho, kdo pojede Dakar a nemusí projít kvalifikací, je ještě dost,” připouští Krajčovič.

Už v pátek 8. října startuje prolog Rallye du Maroc, která je podnikem Mistrovství světa FIM v cross-country rally. Milan Engel bude v Maroku jediným českým zástupcem v nejprestižnější třídě Rally GP.

Tisková zpráva týmu Orion – Moto Racing Group [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu