ADDC bez dakarského vítěze. Kevin Benavides se zranil

Rubrika: Abu Dhabi Desert Challenge, Moto/Quad, W2RC  

Kevin Benavides havaroval v průběhu závěrečného testování před Abu Dhabi Desert Challenge a do druhého podniku mistrovství světa v dálkových rally 2023 nenastoupí.

Kevin Benavides, Dakar 2023
Kevin Benavides, Red Bull KTM Factory Racing. Dakar 2023. © Red Bull Content Pool

Při nehodě, k níž došlo ve středu 22. února, utrpěl vítěz letošního Dakaru zlomeninu pravé stehenní kosti a byl letecky transportován do nemocnice v Dubaji, kde ve čtvrtek dopoledne podstoupil více než dvouhodinovou operaci.

„Naštěstí se zdá, že operace proběhla úspěšně, a Kevin již zahájil svou rekonvalescenci,“ říká manažer továrního týmu KTM Norbert Stadlbauer. „Bohužel, nehoda nám připomněla, k jakým zvratům v našem sportu občas dochází.“

Argentinec by měl nemocnici opustit v nejbližších dnech, ale zatím není jisté, kolik času si vyžádá celková rekonvalescence a kdy se vrátí za řídítka soutěžního motocyklu.

KTM bude při Abu Dhabi Desert Challenge chybět také Rakušan Matthias Walkner, jehož na start nepustí nedoléčené zápěstí, které si poranil při havárii v předposlední etapě lednového Dakaru. Barvy rakouské stáje tak bude ve Spojených arabských emirátech hájit pouze Australan Toby Price.

DAKARMANIA No 1 až 4
Kliknutím na obrázek přejdete do našeho e-shopu.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu