Náročnou Baja Poland vyhrál Przygoński, Hozák při premiéře šestý

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

V okolí polského Štětína se na konci letních prázdnin uskutečnil již devátý podnik Světového poháru FIA v cross-country rally.

Z vítězství se v Polsku radoval Jakub Przygoński, který si tak upevnil vedoucí pozici v průběžném pořadí světového poháru v dálkových soutěžích. Na druhém místě a na stejné technice, tedy s vozem Mini, dokončil další domácí jezdec Krzysztof Hołowczyc. Stupně vítězů pak doplnil Rus Vladimir Vasiljev s Toyotou.

Nejrychlejším z Čechů byl Martin Prokop, který bojoval s domácími jezdci o stupně vítězů.

„V sobotu ráno se nám nic nedařilo. Udělali jsme dva defekty a rozbily diferenciál. Druhý průjezd byl ale úplně o něčem jiném. Sice jsme nestačili na Kubu, ale druhý nejrychlejší čas nás vrátil do hry o stupně vítězů,“ pochvaloval si po sobotě třetí Martin Prokop. Pozici však neudržel a polskou soutěž dokončil čtvrtý.

Páté místo obsadil Miroslav Zapletal jedoucí stejně jako Prokop s Fordem. Na šestém místě skončil Petr Hozák, který ve světovém poháru cross-country rally debutoval ve svém vlastním týmu a s novým vozem Hummer H3 RS.

„To auto není nové, no tedy z 95 % vlastně ano. Pro mě je to tady všechno nové. Musím si zvykat na průběh dieselového motoru, což je úplně něco jiného, než na co jsem byl zvyklý. Vezmu-li v potaz, že náš motor neměl takový výkon, jaký má mít, nemáme ještě doladěnou maximální rychlost, podvozek nám ve druhých průjezdech hodně škrtal ve vytahaných kolejích, tak jsem s celým vystoupením spokojený. Nasbírali jsme tady hodně zkušeností, které by nás normálně při testování ani nenapadly. Mám z toho dobrý pocit a vzhlížím ke světlým zítřkům,“ řekl po soutěži spokojený Petr Hozák.

Tisková zpráva Petra Hozáka (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu