Petr Hozák v Portugalsku nedojel, přesto je s výkonem spokojený

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Český jezdec Petr Hozák absolvoval poslední podnik letošní sezóny Světového poháru FIA v cross-country rally, jímž byla portugalská Baja Portalegre. Po závodě v Polsku se jednalo o jeho teprve druhý start s vozem Hummer H3 RS.

“Přestože jsme odstoupili, máme dobrou náladu. Je vidět, že vývoj našeho vozu jde správným směrem. Od Polska se udělaly jen malé změny, ale ve výsledku znamenají hodně. Bohužel máme evidentně nějaký problém s rameny zavěšení kol, protože jsme o jedno přišli včera, a dnes o druhé. I když to znamená definitivní konec v soutěži, jsme spokojení, protože dosahované časy nejsou vůbec špatné,” uvedl po odstoupení ze čtvrté pozice Petr Hozák.

Jezdec týmu Pubblicita Racing odstartoval do prologu až jako čtyřiatřicáté auto. I přes tento fakt zajeli Hozák se Sýkorou čtrnáctý nejrychlejší čas. Pak už se česko-slovenská dvojice jen prodírala pořadím vzhůru. Na posledním mezičase na osmdesátém kilometru ztrácel Hozák pouhé dvě vteřiny na třináctinásobného vítěze Dakaru Stéphana Peterhansela. Cíl však Hozák se Sýkorou kvůli zlomenému ramenu pravého předního kola neviděli.

Tisková zpráva Petra Hozáka (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu