Paulo Gonçalves přišel o slezinu. Zvládne Dakar?

Rubrika: Moto/Quad, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

O start v letošním ročníku Rally Dakar připravilo Paula Gonçalvese na poslední chvíli zranění. Kvůli zdravotním problémům a neplánovanému chirurgickému zákroku nyní visí otazník i nad jeho účastí na Dakaru 2019.

39letý Portugalec upadl v nízké rychlosti v průběhu závěrečného podniku domácího motocyklového šampionátu v cross-country rally, který se jel 8. a 9. prosince v Reguengos de Monsaraz. Jezdec továrního Monster Energy Honda Teamu se cítil být nezraněn a škody neutrpěla ani technika, proto v soutěži pokračoval a také ji dokončil.

Ovšem po dojezdu do cíle se Gonçalves necítil úplně dobře a odjel na vyšetření do nemocnice v Évoře. Podle dostupných zpráv lékaři odhalili poškození sleziny a rozhodli se pro preventivní odstranění celého orgánu.

Zotavení po samotném zákroku by mělo být relativně krátké a mistr světa v cross-country rally z roku 2013 by měl Dakar 2019 stihnout. Otázkou ale zůstává, jak se Gonçalvesovo tělo tak brzy a v podmínkách tak náročného závodu vyrovná s absencí sleziny.

Letos Gonçalves přišel o start na Dakaru kvůli zranění ramene, které utrpěl při tréninku na konci roku 2017. Portugalcovým nejlepším dakarským výsledkem je druhé místo v kategorii motocyklů z roku 2015.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu