Dakar 2019: Prokop s problémy, Ouředníček spokojený

Rubrika: Auto, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

41. ročník Rally Dakar začal pondělní první etapou. Organizátoři na začátek připravili pro stovku posádek startujících v kategorii automobilů 84 měřených kilometrů. Technické potíže se bohužel nevyhnuly Martinu Prokopovi.

Posádka Martin Prokop, Jan Tománek musela několikrát zastavit a řešit problémy s elektronikou svého Fordu Raptor RS Cross-Country. Speciálku nakonec dokončili se ztrátou téměř jednadvaceti minut na 46. místě. Tomáš Ouředníček byl s desetiminutovou ztrátou klasifikován jako pětadvacátý.

„Dakar pro nás nezačal příliš dobře, když se nám hned po prvním kilometru zastavilo auto a následně ještě dvakrát,“ popisuje Martin Prokop. „Když se to stalo počtvrté, nepomohl ani reset elektroniky, a tak jsme se museli spojit s týmem a po satelitním telefonu na dálku řešit, čím by to mohlo být. Nakonec zafungovala finta propojení drátů a motor opět naskočil. Nicméně celá akce trvala nekonečně dlouho a dohromady jsme ztratili přibližně osmnáct minut.

„Závod tak pro nás nezačal nejlépe, ale věřím, že tato ztráta nebude znamenat v celkovém hodnocení příliš. Bohužel nás zradila součástka za deset korun, ale to se občas stává. Musíme doufat, že to je poslední věc a my se již budeme jen prokousávat dopředu pořadím a přeskáčeme pomalejší auta startující před námi. Těším se, až ukážeme, co v nás a v autě je, protože jinak Shrek doslova letěl a nás s Jendou to v kabině doslova bavilo.“

Bez problémů dokončila první dakarskou etapu druhá týmová posádka Tomáš Ouředníček, David Křípal.

„Musím přiznat, že jsem měl z první etapy veliký respekt. Proto jsem rád, že jsem v parádním čase a bez problémů v cíli. Nyní již mohu říci, že se těším na další závodní dny,“ říká Tomáš Ouředníček. „Dával jsem si za cíl, aby mě za mnou startující Peugeot dojel až někde kolem poloviny etapy, ale nakonec se celou dobu přede mě vůbec nedostal, čímž ze mě všechno spadlo. Neudělali jsme žádnou navigační chybu a v druhé polovině etapy se ještě pořádně tahali o pořadí na trati s několika auty.“

Tisková zpráva týmu MP-Sports (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu