Dakar 2019: Martin Prokop poskočil o 28 míst

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Martin Prokop s Janem Tománkem se po technických potížích v první etapě Rally Dakar 2019 museli v úterý prokousávat polem jezdců až z dvaadvacátého místa na startu, což byla hlavní obtíž, která jim zabránila dosáhnout ještě lepšího výsledku, než je 12. místo v klasifikaci etapy. Velice dobrý výkon posunul posádku týmu MP-Sports ze 46. na 18. příčku celkového pořadí.

Druhá etapa Dakaru vedla stále na jih od Limy, podél známého území Nasca, avšak závodníci neměli na prohlídky bájných míst ani pomyšlení. Na ně čekalo 342 kilometrů v měřeném úseku, který vedl většinou v písčitých oblastech, menších dunách a rychlých úsecích podél moře.

Martin Prokop: „Dnešní etapa byla hodně dlouhá a konečně jsme se pořádně svezli. Už ráno jsem ale tušil, že auta před námi budou dělat problémy, což se bohužel vyplnilo. Zejména nezklamal jeden litevský pilot, se kterým už mám podobnou zkušenost. Ještě ke všemu mu nefungoval výstražný sentinel, takže od stopadesáteho kilometru, kdy jsme je dojeli, nás jel balík pěti aut za sebou bez možnosti předjetí. Jinak jsme rychlost, tempo i navigaci měli skvělou a cítili jsme se parádně, ale tohle nás bohužel stálo nějaký čas. Jsem rád, že se posouváme celkovým pořadím dopředu a dál bojujeme, i když zatím to nejde tak, jak jsme si představovali.“

Druhá týmová posádka Tomáš Ouředníček / David Křípal dokončila druhou etapu na 28. místě a celkově jí patří 27. příčka.

Tomáš Ouředníček: „Do dnešní etapy jsem nastupoval s respektem a snažil jsem se zejména nevyrobit nějakou zbytečnou chybu, která by mne mrzela a ovlivnila celý zbytek soutěže. Bohužel nám asi sto kilometrů před cílem etapy odešel šestý převodový stupeň, což na rychlých úsecích bylo celkem na obtíž.“

Tisková zpráva týmu MP-Sports

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu