Dakar 2019: Prokop i Ouředníček v maratonské etapě s problémy

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Martin Prokop s Janem Tománkem výborně rozjeli první ze dvou maratonských etap. Kvůli technickým potížím ale do cíle dorazili jako šestnáctí s více než padesátiminutovou ztrátou na nejrychlejšího Katařana Al-Attiyaha.

Prokop s Tománkem se v náročném terénu plném menších dun a zrádného jemného písku feš-feš se dokázali vyhnout defektům. Ještě několik desítek kilometrů před cílem figurovali na mezičasech na šestém místě, avšak následně je zradila poloosa jejich Fordu Raptor.

„Dnes jsme začali parádě, prvních tři sta kilometrů se nám jelo super a bylo vidět, že jsme na tom opravdu dobře. Potom nám ve feš-feši praskla poloosa a dostali jsme se do velkých problémů. Málem jsme se nedostali ven,“ popisuje Martin Prokop. „Zkoušeli jsme volat servisní kamion rychlé asistence i druhé auto Tomáše Ouředníčka, ale měli to k nám přibližně dvě hodiny, takže rezervní poloosa i nářadí bylo daleko. Nakonec jsme tedy na tři kola dojeli do cíle, kde na nás čekala asistence a poloosou kluci právě vyměňují.“

„Večer v provizorním bivaku budeme muset za pomoci náhradních dílů z asistenční T4 dostat Shreka zase do kondice, protože zítra nás čeká nejdelší etapa celého Dakaru. Bohužel nás zatím provází smůla a obávám se, že dobrý výsledek je tak trochu ztracený. Ale budeme bojovat dál!“

K technickým potížím se vyjádřil i týmový inženýr Ivan Matoušek: „V noci před touto etapou jsme všechny poloosy měnili za nové, bohužel i přes to došlo k této komplikaci. Obvykle k tomu dochází, když se manžeta roztrhne o kámen nebo nějaký klacek a následně se ztratí veškerá vazelína. Je to mrzuté, ale zabránit tomu prostě nedokážeme.“

Druhá posádka stáje MP-Sports Tomáš Ouředníček, David Křípal se ve čtvrté etapě potýkala se dvěma defekty a menší kolizí spojenou s nárazem na spodek auta. Ale do cíle etapy dorazili na 35. místě a ani oni si v celkovém pořadí nepohoršili.

V další etapě Dakaru 2019 se závodníci vrací zpět do Arequipy a v sobotu následuje den volna.

Tisková zpráva týmu MP-Sports (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu