Dakar 2019: Milan Engel zatím nejlepším českým motocyklistou

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Šestá etapa Rally Dakar 2019 důkladně zamíchala pořadím ve všech kategoriích. Zatímco někteří utrpěli fatální ztráty, jiní si logicky výrazně polepšili. K té šťastnější části startovního pole patřil Milan Engel s KTM týmu Moto Racing Group.

Nedělní etapu zahájili závodníci už brzy ráno dlouhým přejezdem na start měřeného úseku. Účastníci kategorie motocyklů a čtyřkolek nocovali společně v bivaku 250 kilometrů od startu, zatímco automobily, kamiony a SxS vyrážely z bivaku na jihu Peru ve městě Arequipa, což bylo sedm hodin jízdy. Následně je čekala rychlostní zkouška dlouhá 336 km (motocykly, čtyřkolky), respektive 309 km (auta, SxS a kamiony), což byl po brzkém vstávání tvrdý oříšek pro všechny.

Milan Engel se po budíčku v půl páté ráno vydal do první části měřeného úseku jako 27. v pořadí. Hned po startu ale vyjel na dunu, která se zlomila jinak, než na první pohled jezdci předpokládali, a upadl. Na stejném místě spadl například také slovenský závodník Ivan Jakeš. Naštěstí nešlo o nic vážného a Engel mohl pokračovat.

V první části etapy měli dle navigace jezdci absolvovat jednu část trati hned dvakrát a vzhledem k tomu, že live timing ukazoval velice zmatené průběžné pořadí, bylo jasné, že mnoho jezdců udělalo chybu a budou se rozdávat penalizace.

Na konci první měřené části Engel informoval svůj tým, že pravděpodobně nemá jeden z waipointů, což se naštěstí nakonec nepotvrdilo. Jezdec týmu Moto Racing Group se celou dobu pohyboval kolem dvacátého místa a do posledního úseku vjížděl s odhodláním svoji pozici vylepšit.

„Jelo se mi dobře, motorka fungovala a nikde jsem moc nebloudil. Kdyby se cokoli dělo s motorkou, tak jsme v této etapě měli několik asistenčních zón, kde byl můj tým vždy připraven problém vyřešit. V etapě jsem chvíli jel i se dvěma továrními jezdci Hondy, což mi také pomohlo. V cíli z toho je nakonec super místo a uvidím, jak dopadnou penalizace,“ popisoval Milan Engel.

Vše dopadlo dobře a Engel dokončil etapu na 16. místě, což je zatím nejlepší umístění českého závodníka v kategorii motocyklů v letošním ročníku dakarské rally. Průběžně se posunul na 20. místo.

Tisková zpráva týmu Moto Racing Group (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu