Olga Roučková: Připadám si jako Spider-Man

Rubrika: Rally Dakar, S×S  
/ Aktualizováno:

Před rokem Olga Roučková vydřela při svém debutu na Dakaru 26. místo v kategorii čtyřkolek. Často dojížděla do cíle etap za tmy a na pokraji vyčerpání. Letos se pustila do nového dobrodružství a Dakar pro ni získal nový rozměr, i když je to pořád víceméně stejná soutěž.

Olga Roučková se o své dojmy podělila s reportéry oficiálního webu dakarské rally: „Dokončit závod bylo loni hodně obtížné. Nakonec jsem to dokázala, ale potřebovala jsem změnu. S×S se ukázal být tím správným nářadím. Byl to trochu stres, protože na přípravu vozu jsme měli jen tři měsíce.“

‚Ollie‘ to zvládla a letošní Dakar ji za volantem buggy Can-Am Maverick týmu Moto Racing Group baví.

Olga Roučková, Dakar 2019

„SxS je úplně jiný svět,“ pokračuje 34letá závodnice. „Letos si užívám každý kilometr každé etapy. Připadám si trochu jako Spider-Man, když skáču z jedné duny na druhou. Každý den zjišťuji, jak jet zase o něco rychleji, ve svém voze se cítím čím dál lépe. A stejně je na tom i můj navigátor Daniel Zelenka, pro kterého je tohle auto ještě novější než pro mě.“

V kategorii SxS odstartovalo do soutěže 30 posádek. Po osmi etapách jich pokračuje 21. Olze s Danem zatím patří 20. příčka průběžného hodnocení.

Zdroj: Dakar.com

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu