Dakar 2019: Stéphane Peterhansel končí v předposlední etapě

Rubrika: Auto, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Na 41. ročník dakarské rally nebude mít její 13násobný vítěz Stéphane Peterhansel nejlepší vzpomínky. S buginou Mini týmu X-raid sice dokázal zajíždět dobré časy, ale také několikrát chyboval.

Stéphane Peterhansel, Rally Dakar 2019

Francouzova cesta soutěží skončila v deváté etapě, resp. na 26. kilometru středeční rychlostní zkoušky. Důvodem byl tvrdší dopad při jednom ze skoků v dunách, při kterém si spolujezdec David Castera poranil záda.

Peterhansel naposledy Dakar nedokončil v roce 2009, kdy se soutěž přesunula do Jižní Ameriky. Letos se v jeho podání střídaly skvělé okamžiky s těmi slabšími. Do deváté etapy nastupoval ze čtvrtého místa průběžného hodnocení kategorie automobilů se ztrátou 53 minut na vedoucího Nassera Al-Attiyaha, ale pořád měl šanci útočit na pódiové umístění.

Francouz vyhrál třetí a sedmou etapu a několik dní byl Al-Attiyahovým hlavním vyzyvatelem. Jenže několikrát také zahrabal svou buggy do písku a sám připouštěl, že se jednalo o školácké chyby.

Fischer / Peterhansel, Dakar 2019

V budoucnu by Peterhansel rád závodil v jedné posádce se svou manželkou Andreou, za svobodna Mayer, která se na Dakaru ještě v afrických ročnících objevovala za řídítky motocyklů a v roce 2004 obsadila s navigátorem Andreasem Schulzem a s Mitsubishi Pajero páté místo v kategorii automobilů.

Podle plánu by se měl Peterhansel s buggy od X-raidu za rok na Dakar vrátit. V otázce spolujezdce, či spolujezdkyně ještě není rozhodnuto, ale je možné, že šéf X-raidu Sven Quandt nebude proti společnému startu manželského páru nic namítat.

Andrea Peterhansel letos na Dakaru naviguje Němku Annett Fischer. S buggy Can-Am Maverick X3 figurovaly po osmé etapě na 14. pozici průběžného hodnocení kategorie SxS.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu