Yazeed Al-Rajhi opustil X-raid a vyměnil spolujezdce

Rubrika: Auto, FIA SP CCR, Qatar Cross-Country Rally  
/ Aktualizováno:

Yazeed Al-Rajhi ukončil po třech letech spolupráci s německým X-raidem. Do nové sezony Světového poháru v cross-country rally navíc vyráží také s novým navigátorem.

Historicky nejúspěšnější jezdec rally ze Saudské Arábie pilotoval od roku 2016 vozy Mini týmu X-raid. V jeho barvách Al-Rajhi loni zvítězil na Rally Kazakhstan a na Silk Way Rally. Na Dakaru 2019 dosáhl sedmým místem svého dosavadního maxima.

Návrat k Toyotě

Nyní se 37letý jezdec z Rijádu vrací ke značce a týmu, s nimiž získal první významné úspěchy na mezinárodní scéně cross-country rally. S Toyotou z dílen Overdrive Racingu závodil Al-Rajhi ve Světovém poháru v cross-country rally (FIA World Cup for Cross-Country Rallies) už v roce 2014. S Hiluxem vyhrál ruskou a italskou baju i egyptskou Rally faraonů. V konečném hodnocení poháru obsadil třetí místo za Vladimirem Vasiljevem a Nasserem Al-Attiyahem. V letech 2015 a 2016 absolvoval s Toyotou také své dva první starty na Rally Dakar.

Yazeed Al-Rajhi, Baja Russia Northern Forest 2014
V roce 2014 se Yazeed Al-Rajhi s Toyotou stal prvním zahraničním vítězem Baja Russia - Northern Forest

Úplnou novinkou pro Al-Rajhiho bude spolupráce s německým navigátorem Dirkem von Zitzewitzem, kterého jsme byli posledních dvanáct let zvyklí vídat po boku Jihoafričana Giniela de Villierse. Vítěz Dakaru 2009 na horkém sedadle nahradí svého krajana Tima Gottschalka, jenž se dohodl na spolupráci s Jakubem Przygońskim.

Poprvé se Al-Rajhi a Von Zitzewitz společně představí při Qatar Cross-Country Rally. Soutěž startuje už tento čtvrtek (21. února) a zahajuje novou sezonu Světového poháru FIA v cross-country rally. S dalšími dvěma vozy od Overdrivu a s podporou týmu Toyota Gazoo Racing South Africa pojedou Nasser Al-Attiyah s Mathieu Baumelem a Bernhard ten Brinke s Tomem Colsoulem.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu