David Castera novým ředitelem „saudskoarabského“ Dakaru

Rubrika: Dakar 2020, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Podle informací, které přinesla tento týden francouzská média, rezignoval Etienne Lavigne na post ředitele Rally Dakar. Ve funkci jej vystřídá bývalý motocyklista a navigátor David Castera.

Lavigne pracuje pro společnost Amaury Sports Organisation od roku 1994 a o jedenáct let později se stal ředitelem Rally Dakar. Když slavný závod v roce 2008 prodělal de facto klinickou smrt, dokázal jej Francouz přivést zpět k životu, byť za cenu stěhování na jihoamerický kontinent.

Dakarská rally podle všeho brzy vstoupí do nové etapy své historie. Lavigne by měl u A.S.O. zůstat i nadále, tíha hlavní zodpovědnosti však už bude ležet na bedrech nového šéfa.

David Castera v minulosti působil u A.S.O. jako sportovní ředitel a loni jeho společnost ODC převzala organizaci Rallye du Maroc.

Nyní jej čeká další velká výzva, kterou by podle všeho měla být organizace Dakaru na Blízkém východě.

Cyril Despres, Silk Way Rally 2017
K největším sportovním úspěchům Davida Castery patří dvě vítězství na Silk Way Rally (2016 a 2017). © Red Bull

Během víkendových závodů MotoGP v katarskám Losailu totiž trojnásobný dakarský vítěz Nasser Al-Attiyah pro média potvrdil, že stěhování soutěže do Saudské Arábie je hotová věc.

„Podle informací, které mám, podepsaly Saudská Arábie a A.S.O. pětiletý kontrakt. Pro Saúdy je to velká investice. Slyšel jsem, že za pět let zaplatili 80 milionů dolarů, resp. že zaplatí 16 milionů ročně,“ prohlásil Nasser Al-Attiyah.

V zákulisí A.S.O. a Dakaru nejspíš probíhají mnohem rozsáhlejší změny, než je na první pohled patrné. Lavigneho odchod z funkce ředitele soutěže není jedinou zásadní změnou v rámci A.S.O. Na organizaci Dakaru se podle francouzských zdrojů už nebude nadále podílet na příklad Xavier Gavory, který byl po mnoho let zodpovědný za komunikaci s účastníky a byl pro ně důležitou kontaktní osobou.

EDIT: A.S.O. potvrdilo změnu na postu ředitele Rally Dakar v pondělí 11. března na sociálních sítích.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu