Dubai Baja 2019: Vítězný Adel Abdulla si na SxS rychle zvykl

Rubrika: Dubai International Baja, FIA SP baja, S×S  
/ Aktualizováno:

Adel Abdulla vyhrál dubajskou baju 2019 v hodnocení kategorie T3. Katařan uspěl, přestože startoval s buggy kategorie side-by-side teprve podruhé a v úvodní etapě jej přibrzdily technické problémy.

V předchozích sezonách sbíral Abdulla trofeje ve Světovém poháru FIA v cross-country rally ve skupině T2. Letos přešel do kategorie T3. Poprvé s Maverickem X3 startoval minulý měsíc na Qatar Cross-Country Rally. Na domácí půdě vyhrál tři rychlostní zkoušky, ale z boje o vítězství jej vyřadily technické problémy ve druhé etapě. Ovšem už při Dubai International Baja si připsal první triumf s novým strojem.

S francouzským navigátorem Jeanem Michelem Polatem se vedení ujali už po první etapě, přestože se potýkali s nižším výkonem motoru.

„Kontrolka motoru nám svítila hned od startu,“ popisoval v cíli páteční etapy Adel Abdulla. „Měli jsme k dispozici možná tak 80 procent výkonu. Naše maximální rychlost se pohybovala okolo 105 km/h. Jednou jsme zastavovali, abychom vše resetovali. Mysleli jsme si, že se jedná o problém s počítačem. Za daných podmínek jsme odvedli dobrou práci.“

Posádka FN Speed Teamu vyhrála i druhou etapu a slavila přesvědčivou výhru.

„Byl to náročný závod, terén byl místy zrádný, ale zvládli jsme to. Dnes jsme nebyli tak rychlí, protože jsme se snažili vyvarovat problémů. Doufám, že těchto 25 bodů je jen začátek a že před sebou máme dobrou sezonu,“ řekl v cíli Abdulla.

Fjodor Vorobjov, Dubai International Baja 2019
Fjodor Vorobjov/Kirill Šubin, Can-Am Maverick X3, Zavidovo Racing Team. Dubai International Baja 2019. © South Racing

Druhé místo obsadil při svém teprve druhém startu na mezinárodní scéně Rus Fjodor Vorobjov (Can-Am). Body za třetí místo získal Španěl Santiago Navarro (Can-Am).

První příčku v průběžném hodnocení světového poháru v kategorii T3 udržel Ital Michele Cinotto. Vítěz úvodní ruské baji skončil v Dubaji čtvrtý, přesto vede o devět bodů před Vorobjovem a Abdullahem Al Zubairem. Ománec byl v Rusku druhý, v Dubaji však havaroval ve druhé etapě a s obrovskou penalizací byl v T3 klasifikován jako šestý. Na čtvrtou příčku hodnocení SP se vyhoupl Adel Abdulla.

Po svižném úvodu následuje ve Světovém poháru v cross-country bajách více než tříměsíční přestávka. Třetím podnikem sezony bude Italian Baja, která se pojede ve dnech 20. až 23. června.

Výsledky Dubai International Baja 2019 – kategorie T3:

1. Abdulla / Polato Can-Am Maverick X3 6:14:33
2. Vorobjov / Šubin Can-Am Maverick X3 +25:57
3. Navarro / Lopez Can-Am Maverick X3 +31:44
4. Cinotto / Dominella Polaris RZR 1000 +38:22
5. Fadel / Tyson Polaris XP 1000 +40:39
6. Al Zubair / Al Kuwari Can-Am Maverick X3 +23:31:04

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu