De Rooy o Dakaru v Saúdské Arábii: Aspoň mají skutečnou poušť

Rubrika: Dakar 2020, Kamiony, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Gerard de Rooy je další hvězdou, která prostřednictvím médií veřejně de facto potvrdila stěhování dakarské rally na Blízký východ. Nizozemec navíc velice vítá změnu na postu ředitele Rally Dakar.

„Můžeme říct, že Jižní Amerika končí. Nemyslím si, že by existoval nějaký platný kontrakt [mezi pořádající společností Amaury Sports Organisation a některou z jihoamerických zemí]. Vím to, protože jsem v kontaktu s lidmi, kteří jsou přímo v centru dění,“ uvedl Gerard de Rooy počátkem tohoto týdne pro web nizozemské televizní a rozhlasové stanice.

Avizovaný přesun Dakaru do Saúdské Arábie nepochybně vyvolá jisté pochybnosti o vhodnosti tohoto kroku s ohledem na některá politická témata. Ať už jde o mezinárodní vztahy Saúdské Arábie nebo otázku dodržování lidských práv v této zemi. Tím se však úspěšný byznysmen – přinejmenším v médiích – zabývat nechce.

„To bychom nemohli závodit v mnoha zemích. Já tam pojedu jako sportovec, nejsem politik,“ upozornil De Rooy.

Gerard de Rooy, Dakar 2019
Gerard de Rooy, Petronas Team De Rooy Iveco. Rally Dakar 2019. © Team De Rooy

Dvojnásobného vítěze Rally Dakar v kategorii kamionů zajímají spíš přírodní podmínky, které rozhodující měrou ovlivní charakter dalších ročníků Dakaru: „Skvělé je, že Saúdská Arábie má aspoň skutečnou poušť.“

Pro Omroep Brabant komentoval De Rooy také změnu na postu ředitele soutěže. K nově jmenovanému Davidu Casterovi se nevyjádřil, ale směrem k jeho předchůdci Etiennu Lavignemu nešetřil kritikou.

„Je dobře, že došlo ke změně, ale mělo se to stát už před deseti lety. Vše mohlo být mnohem lepší. Myslím si, že z jeho odchodu mají radost všichni. Víc ho zajímaly peníze než mezilidské vztahy. Mně chybět nebude,“ nebere si servítky De Rooy.

Zatímco příchod nového ředitele Rally Dakar potvrdila A.S.O. na sociálních sítích toto pondělí, na oficiální informace o podobě a místě konání Rally Dakar 2020 si stále ještě musíme počkat.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu