Tatra Trucks se představí na Dakar setkání v Sosnové

Rubrika: Dakar Setkání, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

V neděli 24. března 2019 proběhne na autodromu v Sosnové u České Lípy pátý ročník největšího setkání závodníků z dakarské rally a dalších maratónských offroad soutěží – Mogul Dakar setkání. Oblíbená akce divákům představí závodníky i soutěžní vozy, které v nejtěžších soutěžích světa reprezentují Českou republiku. Nebudou chybět speciální vozy Tatra, které k dakarské rally i dalším závodům neodmyslitelně patří.

Na autodromu se sejdou závodníci, kteří se před nedávnem vrátili z offroadových a maratónských soutěží jako jsou Africa Eco Race nebo Rally Dakar. Diváci zde uvidí jejich špičkovou závodní techniku v servisním zázemí i na trati autodromu, kde bude připravena speciální offroadová trať.

Tatra Trucks zde představí závodní speciál Tatra T 815 6×6 VE „Ostrý-II“, který se zúčastnil Rally Paříž-Dakar 1986 a je jedním ze dvou úplně prvních vozů Tatra připravených pro tento slavný závod. Vůz po svém působení na Dakaru tři desítky let jezdil v soukromých službách v severní a západní Africe a kopřivnická automobilka ho v roce 2016 získala zpět a kompletně zrenovovala. Dnes je drahocenným exponátem budované sbírky nákladních vozidel Tatra.

Tatra T 815 6x6 VE Ostrý-II
Tatra T 815 6x6 VE „Ostrý-II“ © Tatra Trucks

Z dalších vozů kopřivnické produkce si návštěvníci v Sosnové budou moci prohlédnout závodní speciál Tomáše Tomečka Tatra T 815 Dakar a podpůrný vůz Tatra T 815 6×6 přezdívaný balai. V akci se na offroadové trati předvede i nákladní vůz Tatra Phoenix 8×8 modelového roku 2018.

Na místě bude i prodejní stánek společnosti Tatra Trucks, kde si fanoušci budou moci zakoupit nejrůznější značkové předměty a propagační materiály nebo knihu Tatra znovu doma, která vyšla před Vánocemi a vypráví příběh zmiňovaného zrenovovaného soutěžního speciálu z roku 1986. Nebude chybět ani osobní setkání s Tomášem Tomečkem, který v lednu úspěšně dorazil do cíle soutěže Africa Eco Race. Součástí setkání bude i autogramiáda.

Tomáš Tomeček, Africa Race 2019
Tomáš Tomeček, Tatra 815 Dakar 2T0R45, Promet/Czechoslovak Group Team. Africa Eco Race 2019. © Tatra Tom Racing

Pořadatelé letošního ročníku Mogul Dakar setkání slibují nevídanou podívanou, atraktivní trať i pestrý program. Návštěvníci uvidí na vlastní oči špičku domácích dakarských závodníků v kategorii kamionů, automobilů, motocyklů i čtyřkolek. Kromě špičkových českých týmu se představí i několik závodníků ze zahraničí. Velkou atrakcí setkání bude tradičně závod dokonalých RC modelů dakarských nákladních závodních automobilů, který si každoročně získává velký obdiv malých i velkých návštěvníků.

Mogul Dakar Setkání láká každým rokem více a více návštěvníků a stává se jednou z největších motoristických akcí v Libereckém kraji.

Tisková zpráva společnosti Tatra Trucks (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu