Van Beveren premiéru za volantem zvládl a bavil se

Rubrika: Zajímavosti  
/ Aktualizováno:

Adrien Van Beveren svou premiéru za volantem soutěžního vozu zvládl. Víkendovou Rallye Le Touquet – Pas de Calais, úvodní podnik francouzského asfaltového šampionátu 2019, dokončil s vozem kategorie R5 se ctí.

Tovární jezdec Yamahy si tratě známé francouzské soutěže vyzkoušel už v letech 2014 a 2017 v roli předjezdce. Letos však poprvé poměřil své síly s domácí soutěžáckou elitou v přímém souboji. Se zkušeným navigátorem Xavierem Panserim měli k dispozici Citroën C3 R5 připravený renomovaným týmem PH Sport.

Adrien van Beveren si na zmoklých a uklouzaných tratích první páteční etapy sice neodpustil několik menších výletů mimo trať, ale za volantem si rychle zvykal. Do soutěže vstoupil 21. časem na úvodní rychlostní zkoušce, pak však zrychloval. V sobotu se na dvou měřených úsecích prosadil dokonce do elitní desítky.

Celkově obsadil dvanácté místo, když před ním skončily jen posádky s vozy kategorie R5 a jedna s „wéercéčkem“. Několik dalších „er-pětek“ nechal za svými zády.

„Byla to veliká zábava! První zkušenost s rally mi zůstane dlouho v paměti. Přinesla mi spoustu zážitků a hodně jsem se naučil,“ hodnotil Adrien Van Beveren v cíli. „Začínali jsme od nuly a skončili jsme před branami první desítky klasifikace francouzského šampionátu, což by nebylo možné bez mého skvělého spolujezdce Xaviera Panseriho. Chci také poděkovat celému týmu PH Sport, který se mnou zacházel jako s opravdovým jezdcem rally. Ale ujišťuji vás, že mým cílem i nadále zůstává úspěch s Yamahou na následujících ročnících Rally Dakar.“

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu