První narozeniny a jedna hnací hřídel

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Tomáš Ouředníček a David Křípal včera oslavili narozeniny – první výročí přežití hororové nehody v první etapě Morocco Desert Challenge 2018. Bohužel, oslava nebyla tak šťastná, jak měla být. Místo narozeninového dortu se museli vyrovnat s rozbitou hnací hřídelí, ztratili důležitý čas.

„Dnes jsme ztratili spoustu času kvůli zlomené hnací hřídeli. Také jsme měli nějaký navigační problém, jako téměř všechny týmy. Den začal pro nás dobře, byli jsme rychlí, měli jsme dobré tempo, předjížděli auta a kamiony. Předjetí jednoho kamionu nám trvalo téměř hodinu, a když nastaly naše technické problémy, opět se dostal před nás.“

„Při neutralizaci jsme auto zkontrolovali a zjistili jsme, že byl rozbitý hnací hřídel. Opravili jsme to, ale trvalo to moc dlouho. Těsně před cílem se dvakrát auto zastavilo, ale po resetu se podařilo znovu ‚oživit‘. Myslím, že nás dnešní časová ztrátě připravila o naději na dobrý výsledek, ale stále jsme v závodě, a to je v tuto chvíli důležité,“ řekl Tomáš Ouředníček.

„Jsme v cíli třetí etapy, ale už jsme měli spoustu technických problémů. Dnes jsme ztratili asi 45 minut se zlomenou hnací hřídelí. Letošní závod pro nás opravdu není snadný, ale stále bojujeme,“ dodal spolujezdec David Křípal.

Čtvrtá etapa zavede v úterý účastníky Morocco Desert Challenge z Assy do Foum Zguid, měří 425 kilometrů a celá se jede jako rychlostní zkouška. Do cíle rally v Saidii na pobřeží Středozemního moře dorazí závodníci v sobotu 20. dubna.

Tisková zpráva South Racing CE (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu