Kazachstán: Reinaldo Varela krůček od titulu

Rubrika: FIA SP CCR, Rally Kazakhstan, S×S  
/ Aktualizováno:

Reinardo Varela si v Kazachstánu připsal druhou výhru sezony ve skupině T3 v rámci Světového poháru FIA v cross-country rally 2019 a výrazně si upevnil vedení v průběžném hodnocení poháru ve své kategorii.

Hned po úvodní etapě Rally Kazakhstan 2019 se Reinaldo Varela a Gustavo Gugelmin usadili na první pozici ve skupině T3. O den později, po nejdelší speciálce soutěže, vedla posádka továrního týmu Monster Energy Can-Am už s téměř hodinovým náskokem před Fjodorem Vorobjovem a Kirillem Šubinem s dalším Maverickem X3.

Třetí a čtvrtý den patřily Vorobjovovi, který po dvou třetinách soutěže ztrácel necelých dvacet minut. Jenže pátou etapu nedokončil a v soutěži mohl pokračovat pouze za cenu vysoké penalizace, a tudíž bez naděje na špičkové umístění.

Fjodor Vorobjov, Rally Kazakhstan 2019
Fjodor Vorobjov/Kirill Šubin, Can-Am Maverick X3, Zavidovo Racing Team. Rally Kazakhstan 2019. © Rally Kazakhstan Media

V pátek se Varela radoval ze třetího etapového vítězství a v sobotu kontroloval situaci druhým časem na závěrečné speciálce. V celkovém součtu porazil druhého Španěla José Luise Peñu Campa (Polaris) o více než 92 minut.

Michele Cinotto (Polaris) byl po pěti etapách třetí a na stejnou příčku mohl poskočit i v tabulce šampionátu. Ovšem na přejezdu na start posledního měřeného úseku musel Ital odstoupit a v Kazachstánu vyšel bodově naprázdno. Bronz získala Ruska Marina Oparina (Can-Am), Vorobjov byl v cíli klasifikován jako čtvrtý.

Michele Cinotto, Rally Kazakhstan 2019
Michele Cinotto/Maurizio Dominella, Polaris RZR 1000, CR Racing. Rally Kazakhstan 2019. © Rally Kazakhstan Media

Na čele průběžného pořadí světového poháru ve třídě T3 má nyní Varela 23bodový náskok právě před Vorobjovem. I v případě Rusova vítězství při závěrečném podniku v Maroku stačí 60letému Brazilci k zisku titulu dva body za deváté místo.

Vítěz Dakaru 2018 v kategorii SxS navíc získal další body také za umístění v absolutní klasifikaci Rally Kazakhstan a díky tomu si v celkovém hodnocení světového poháru v kategorii jezdců upevnil třetí příčku za dvojicí Al-Attiyah, Peterhansel.

Závěrečná Rallye du Maroc se uskuteční ve dnech 3. až 9. října.

Výsledky Rally Kazakhstan 2019
skupina T3
1. Varela / Gugelmin Can-Am Maverick X3 24:21:22
2. Peña Campo / Tornabell Polaris RZR 1000 +1:32:10
3. Oparina / Pětěnko Can-Am Maverick X3 +58:42:23
4. Vorobjov / Šubin Can-Am Maverick X3 +119:51:39

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu