Baja Aragón: Martin Michek premiérově v barvách MRG

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

V pátek 26. července v Teruelu odstartuje 36. ročník Baja Aragón. Většina účastníků dorazila do centra soutěže už ve středu a výjimkou nebyl ani český Orion – Moto Racing Group. Za sebou měl cestu dlouhou více než 2000 kilometrů, na kterou se vydal už v pondělí večer.

Na rozdíl od minulého ročníku organizátoři tentokrát zvolili pouze dvoudenní formát, v jehož rámci připravili 500 měřených kilometrů rozdělených do čtyř rychlostních zkoušek. Někteří jezdci pro tento závod volí speciálně upravené endurové motocykly, jiní zase v rámci testování na dálkové rally dávají přednost dakarským speciálům. Druhou variantu volí i MRG.

V netradiční úloze se ve Španělsku představí Milan Engel. Stálice týmu s nyní již bohatými zkušenostmi z dálkových rally se tentokrát neobjeví za řídítky soutěžní KTM, ale bude zastávat pouze roli učitele. Vstup do světa cross-country rally se pokusí ulehčit debutujícímu Martinu Michkovi.

Martin Michek & Milan Engel, Baja Aragón 2019
Martin Michek a Milan Engel, Orion Moto Racing Group. Baja Aragón 2019. © MRG

Osmnáctinásobný šampion České republiky a dvojnásobný vicemistr světa v motokrosu bude jediným českým zástupcem mezi motocyklisty, pro které je Baja Aragón třetím podnikem Světového poháru FIM v bajách. Původně měl ve stejném termínu startovat na podniku mistrovství světa v motokrosu v Lokti nad Ohří. Nakonec se však rozhodl vyzkoušet jiný typ závodu a posunout své jezdecké zkušenosti zase o něco dál. Pro tento účel je Baja Aragón ideální.

„Dnes jsme dorazili do Španělska. Vlastně ani moc nevím, co mě tu čeká. Určitě to bude něco nového. Jiná motorka, jiný typ trati a do toho částečně ještě navigace. Dá se říct, že na dakarské motorce tu budu sedět poprvé. Navíc konkurence tu má být na dobré úrovni, jelikož jde o závod světového poháru. Bude to nová výzva, na kterou se těším. Doufám, že se mi vstup do světa rally a dálkových rally povede,“ dodal jednatřicetiletý Martin Michek bezprostředně po příjezdu do Teruelu.

Ve čtvrtek budou po celý den probíhat administrativní a technické přejímky, po kterých se stroje přesunou do Parc Fermé. První etapa odstartuje v pátek v 8 hodin.

Tisková zpráva Moto Racing Group (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu