Serres: Skyler Howes skončil po pádu v nemocnici

Rubrika: Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Skyler Howes odstoupil v páté etapě řecké Serres Rally ze druhého místa průběžného hodnocení. Vycházející hvězda českého týmu Klymčiw Racing byla po havárii a pádu na hlavu v bezvědomí. Ovšem už během převozu do místní nemocnice Američan se zdravotníky komunikoval.

Bezvládného Skylera Howese našli u trati později startující soupeři.

„Ředitel závodu mi v první chvíli dokázal říct jen to, že by Skyler neměl být ochrnutý. Sice byl v bezvědomí, ale občas cuknul nohou nebo rukou. Pak ale naštěstí začaly přicházet lepší zprávy. Už během převozu mi Skyler psal esemesku, že se cítí dobře,“ informoval DAKAR MANII šéf týmu Ondřej Klymčiw.

Vyšetření v nemocnici neodhalilo žádné vážnější zranění, ačkoliv jezdec v péči lékařů ještě zůstává.

„Sice tu nemají magnetickou rezonanci ani ‚cétéčko‘, ale i na rentgenu je vždycky dost vidět. Teď se čeká na výsledky testů krve a moči. Zatím to ale vypadá jen na otřes mozku a pořádné potlučení,“ hlásil navečer Klymčiw z Řecka.

Howesův start na lednovém Dakaru by neměl být ohrožen, otazník však v tuto chvíli visí nad jeho účastí v říjnové Rallye du Maroc, jež začíná de facto za měsíc.

Štefan Svitko, Serres Rally 2019
Štefan Svitko, KTM XC 450, Slovakia Rally Team. Serres Rally 2019. © Serres Rally Media/RallyCool!

Pořadatelé Serres Rally letos přesunuli soutěž do nové lokality. Změna s sebou přinesla zvýšení náročnosti. Své zkušenosti zatím naplno uplatňuje Štefan Svitko, který po čtyřech etapách vedl před Howesem s více než půlhodinovým náskokem, třetí Ital Barbieri ztrácel už skoro hodinu a čtvrt. Z českých jezdců se zatím nejvýše držel osmý Milan Engel. Jezdce týmu Orion – Moto Racing Group dělila od medailových pozic další půlhodina.

Průběžné pořadí po nedělní páté etapě zatím není k dispozici. Závod končí v úterý 3. září.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu