Dakar 2020: Macháček havaroval. A znovu bojoval až do tmy

Rubrika: Dakar 2020, S×S, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Osmá etapa Dakaru 2020 v Saúdské Arábii přinesla posádkám konečně jemný písek a duny. Jenže Josef Macháček na její trati právě v dunách havaroval. Svůj závodní speciál ovšem dokázal dostat do bivaku a v soutěži pokračuje dál.

Josef Macháček, Dakar 2020
Josef Macháček/Vlastimil Tošenovský, Can-Am Buggyra MK50 XRS, Buggyra Racing. Rally Dakar 2020. © Buggyra Racing

Josef Macháček s Vlastimilem Tošenovským v dnešní etapě havarovali a se svým speciálem šli přes střechu. Can-Am Buggyra MK50 XRS zůstal po incidentu na boku a české posádce bohužel nikdo z projíždějících nepomohl.

Macháček s Tošenovským tak museli začít svými silami dostávat auto zpět na čtyři kola, aby mohli etapu dokončit a pokračovat v soutěži dál. Nepřítelem jim byla ale opět tma. Nejdůležitější zprávou je, že jsou oba v pořádku.

Josef Macháček, Dakar 2020
Josef Macháček/Vlastimil Tošenovský, Can-Am Buggyra MK50 XRS, Buggyra Racing. Rally Dakar 2020. © Buggyra Racing

„Včera jsme se rozhodli v rámci testování nasadit jiné ráfky a pneumatiky, které nelezly tolik, jako ty předchozí. Vyvrcholilo to na jedné duně tím, že došlo k překlopení buginy. Nic dramatického, ale zůstali jsme na boku. Bylo to hodně špatné místo a ani jsem nedoufal, že by nám tam někdo pomohl. Pak nám nezbývalo nic jiného než dát buginu na kola vlastníma rukama. Když se to povedlo, rozhodli jsme se, že pojedeme co možná nejjednodušší cestou do cíle, abychom vše stihli a mohli pokračovat v soutěži,“ popsal dlouhé pondělí Josef Macháček.

Tisková zpráva týmu Buggyra Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu