Dakar 2020: Závěrečná speciálka zkrácena

Rubrika: Dakar 2020  
/ Aktualizováno:

Zajímavá zpráva pro leadery závodu. Jejich soupeři budou mít menší prostor na závěrečný útok. Poslední etapa Rally Dakar 2020, respektive její rychlostní zkouška, byla na poslední chvíli zkrácena.

Podle oficiálních údajů měla rychlostní zkouška dvanácté etapy Rally Dakar 2020 měřit 374 kilometrů. Je však třeba říct, že se obecně jedná o údaj mírně zavádějící, neboť do délky speciálek bývají zahrnovány i takzvané neutralizované zóny, na nichž se na čas nejede. Opravdu závodit se v pátek mělo „jen“ na 244 kilometrech. Nakonec jich bude ještě méně. Konkrétně 167. Organizátory donutila ke změně výstavba plynovodu v oblasti, jíž měla trať měřeného úseku procházet.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Ředitel soutěže přesto tvrdí, že i upravená erzeta může významně zamíchat pořadím.

„Museli jsme změnit úvodní část speciálky, ale navigačně nejobtížnější úsek zůstává. Jsem si jistý, že se tam bude bloudit. Závodníci tam mohou snadno nechat pět až deset minut. Ještě se toho může stát opravdu hodně,“ věří David Castera.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu