Vaculík v sezoně 2020: Cross-country rally i návrat k autokrosu

Rubrika: Auto, Morocco Desert Challenge  
/ Aktualizováno:

Před několika dny Boris Vaculík na druhý pokus poprvé dokončil Rally Dakar a rád by se na její start za rok postavil znovu. Do té doby však nebude jako závodník zahálet. Kromě účastni na vybraných cross-country rally se připravuje také na návrat za volant autokrosové buginy.

Boris Vaculík, Dakar 2020
Poprvé v cíli Dakaru. Boris Vaculík na druhý, Martin Plechatý na pátý pokus. Rally Dakar 2020. © 3RCZ.com

„V průběhu roku trávím víkendy se synem Martinem na autokrosových tratích, kde startuje v divizi Junior Buggy,“ připomíná Boris Vaculík. „Protože chci Martinovi předat co nejvíce zkušeností a rad do závodění, rozhodl jsem se absolvovat v roce 2020 vybrané podniky MČR a ME v autokrosu. V tuto chvíli se v dílnách Alfa Racingu připravuje nová bugina, se kterou budu startovat ve třídě Super Buggy.“

Autokrosový mistr České republiky z roku 2015 a dvojnásobný šampion středoevropské zóny ale počítá také minimálně se dvěma starty v dálkových rally.

„Ve druhé polovině dubna se zúčastníme Morocco Desert Challenge, kde jsme v roce 2018 obsadili mezi automobily druhé místo. Tato soutěž má neopakovatelnou atmosféru, trasy jsou bez přejezdů a jsou to pěkné závody, na nichž startuje spousta závodníků z Dakaru. Proto se moc těšíme,“ vysvětluje 44letý rodák ze Znojma.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Do Afriky, konkrétně do Maroka nebo Tunisu, by se tým 3RCZ.com měl vrátit i na podzim v rámci závěrečné přípravy na následující ročník dakarské rally.

„Samozřejmě záleží na mnoha okolnostech, zda na Dakar 2021 vyrazíme. Peníze a partneři jsou v tomto ohledu na prvním místě, ale doufáme, že se nám rozpočet podaří naplnit a na start se za rok postavíme,“ uzavírá Vaculík.

Podrobné ohlédnutí za účastí Borise Vaculíka i dalších českých jezdců na Rally Dakar 2020 a spoustu dalšího zajímavého čtení o dakarské současnosti i minulosti najdete v novém magazínu DAKARMANIA #1.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu