Martin Kolomý: Určitě se chci vrátit do auta

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Při havárii na shakedownu před Rally Dakar 2020 utrpěl Martin Kolomý zlomeninu dvou obratlů. Místo premiéry v kategorii automobilů jej proto čekal několikadenní pobyt v rijádské nemocnici, převoz do Česka a operace v olomoucké fakultní nemocnici. Poraněnou páteř zpevnili odborníci z neurochirurgického oddělení osmi šrouby. Od předminulého pátku je bruntálský jezdec doma.

Martin Kolomý, test Abu Dhabi 2019

Martin Kolomý může zatím pouze ležet nebo stát, sedět nikoliv. To mu ale nebrání, aby už nyní spřádal plány na návrat do tvrdé sedačky závodního speciálu.

„I když mi tentokrát praskly dva obratle, je to mnohem lepší než po havárii na Dakaru 2011, kdy mi operovali sice jenom jeden, ale ten byl hodně rozbitý,“ připomíná Martin Kolomý. „Tohle je úplně jiné zranění. Předtím jsem vůbec nechodil a domů jsem přijel až za tři měsíce. Teď jsem už dva týdny v domácí péči, postavím se, snažím se chodit. I když to zatím moc nejde, základní věci si udělám. Je to den ode dne lepší.“

O návratu k závodění bruntálský jezdec nepochybuje, stejně jako o kategorii, v níž by k němu mělo dojít. „Určitě se chci vrátit do auta. Myslím si, že bych se tak za půl roku mohl zase posadit za volant. Ale bude záležet, jak rychlá bude rehabilitace, jak bude vše držet a srůstat. To je zatím ve hvězdách.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Více o průběhu rekonvalescence napoví výsledky kontrol a testů, které Kolomého čekají v polovině února.

Už teď má však jasno, o jakém autě hovoří. Na otázku, zda se bavíme o Fordu týmu MP-Sports, odpovídá krátce a jednoznačně: „Ano.“

Zajímá vás, jak Martin Kolomý s odstupem času vidí svou nehodu, k níž došlo při shakedownu před Dakarem 2020? Nelituje, že s ohledem na minimální možnost přípravy letošní ročník nevypustil? Odpovědi na tyto otázky a řadu dalších rozhovorů a velkých příběhů z dakarské současnosti i minulosti najdete v prvním čísle nového magazínu DAKARMANIA.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu