Amerika na podvozku ze Sedlčan

Rubrika: Kamiony  
/ Aktualizováno:

Nizozemský tým Dakarspeed představil svůj nový soutěžní kamion. Přestože se jedná o velmi unikátní stroj, konstruktér Martijn van Rooij využil i některé osvědčené komponenty. Například český podvozek.

Podle původních plánů se měl kamion označovaný jako DKR3 poprvé představit už v dubnu na Morocco Desert Challenge. Pandemie nemoci covid-19 však vedla k přeložení závodu na září, což týmu Dakarspeed poskytlo více času na dokončení speciálu, jehož podvozek si Dakarspeed objednal od Martina Macíka, respektive týmu Big Shock Racing.

Vůz je vybaven třináctilitrovým motorem Scania a automatickou převodovkou Allison. Kabina pochází ze Spojených států amerických od společností International, přičemž tvar kapoty odkazuje na model Lonestar.

Modely Vrky
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Za volant nového „nosáče“ usedne Maurik van den Heuvel. V následujících měsících tým otestuje svou zbraň v závodním režimu. Na základě získaných poznatků se rozhodne, zda vůz nasadí i na Rally Dakar.

Více fotografií vozu DKR3 naleznete na webu rallytrucks.nl.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu