Greece Rally: Podmol ve třetí etapě druhý nejrychlejší

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Liboru Podmolovi se v jeho premiérové rally daří. V rámci přípravy na debut na Dakaru se ve třetí etapě Řecké rally blýskl druhým místem.

Libor Podmol, Greece Rally 2020
Libor Podmol, Husqvarna FE 450 Rally, Orion - MRG. Greece Rally 2020. © Alessio Corradini

„Považuji to za velký úspěch. Nikdo tady nečekal, že by freestyler mohl jezdit takhle rychle. Ani já ne,“ prohlásil jezdec týmu Orion – Moto Racing Group, který je průběžně na pátém místě.

Podmol si chtěl na Řecké rally otestovat, jak se mu bude závodit na těžší motorce, jak zvládne navigaci a jak vydrží porci 1700 kilometrů. Ve své vůbec první dálkové soutěži v životě však podává skvělé výkony. V první etapě byl po penalizaci desátý, v pondělí bral páté místo a v úterý dokonce druhé!

„Mám z toho velkou radost. Možná teď všem dojde, že to myslím vážně,“ uvedl mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Na pódium se navíc dostal v dosud nejdelší etapě měřící 330 kilometrů.

„Pršelo, jezdili jsme v horách. Tak sedmdesát procent byly takové rychlé pisty a zbytek enduro v kamení. Bavilo mě to, byl to smyk za smykem. Paráda,“ popsal Libor Podmol, jehož nerozhodil ani nepříjemný karambol. „V lese na kamínkách mi podklouzl předek, chvíli jsem se klouzal po zemi, ale sebral jsem se a asi za třicet vteřin jsem pokračoval dál. Měl jsem taky trochu problémy s ovládáním navigace, ale s tím jsem si nakonec taky nějak poradil.“

Jeden okamžik Podmola vyděsil víc než samotný pád.

„Zavadil jsem o šutr. Jel jsem v tu chvíli asi osmdesátkou. Vykoplo mě to do pozice, kterou dělám při supermanovi. Když jsem se podíval před sebe a všude viděl ty šutry, tak jsem se modlil, ať to dobře ustojím, což se naštěstí povedlo. Pak jsem raději trošku zvolnil,“ přiznal rodák z Ostravy, který si při nepovedeném triku na loňském MS v Mnichově zlomil obě nohy.

Libor Podmol, Greece Rally 2020
Libor Podmol, Husqvarna FE 450 Rally, Orion - MRG. Greece Rally 2020. © Alessio Corradini

Tentokrát ale vše zvládl a těší se na další etapy Řecké rally.

„Ve středu nás čeká jenom osmdesát měřených kilometrů, ale jinak je to záhul. Fyzicky se cítím zatím dobře, doplňuji jídlo i během měřených úseků, aby mi nedošla šťáva. Protože jsem tady mezi závodníky nejútlejší, tak na to musím hodně myslet, musím pravidelně jíst, abych měl energii a byl pořád soustředěný,“ dodal Podmol.

Ve vedení je Slovák Svitko, vítěz úterní etapy. Podmolův týmový kolega Milan Engel drží třetí příčku průběžného pořadí.

Tisková zpráva Libora Podmola [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu