Greece Rally: Podmol vyhrál etapu!

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Libor Podmol dál ohromuje. Při své premiérové rally v Řecku vyhrál šestou etapu, když by o sedmačtyřicet vteřin rychlejší než týmový kolega Milan Engel na druhém místě. Před sobotním závěrečným dějstvím drží bývalý úspěšný freestyle motokrosař bronzovou příčku průběžného pořadí, Engel je stříbrný. Vede Polák Maciek Giemza.

Libor Podmol, Greece Rally 2020
Libor Podmol, Husqvarna FE 450 Rally, Orion - MRG. Greece Rally 2020. © Alessio Corradini

„Jsem ohromně spokojený. Tohle jsem fakt nečekal,“ prohlásil po pátečním dílčím triumfu Libor Podmol, který v Řecku absolvuje svůj první závod po vstupu do světa cross-country rally. Rodák z Ostravy se s podstatně těžším strojem rychle sžívá a sedla mu také rychlá šestá etapa, jejíž rychlostní zkouška měřila 210 kilometrů.

„Jelo se mi dobře, byl jsem ve flow. Užíval jsem si to, jednalo se možná o nejrychlejší etapu, ale před sebe bylo celkem vidět, a když vidím, nevadí mi držet plyn,“ popisoval jezdec týmu Orion – Moto Racing Group. „Předvedl jsem hodně driftů a připadal si jako v počítačové hře.“

Na start přitom Podmol nešel v optimálním rozpoložení. Ve čtvrteční páté etapě se totiž trápil a skončil čtvrtý.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Etapa vedla trávou, kde nebyly vidět kameny. Doplatil na to můj týmový parťák Martin Čábela, který si přivodil zlomeninu prvního obratle a hematom na hlavě. Když ho večer převáželi sanitkou do nemocnice, byl jsem u něj a dal si s ním pěst. Proto jsem nebyl tak moc v klidu a neměl jsem moc času na přípravu. Roadbook na motorku jsem si dával až ráno a těšil se, až si nasadím helmu a všechny trable budou pryč,“ dodal Podmol.

Na vítěze prestižních X-Games čeká poslední sobotní etapa. V průběžném pořadí se zatím drží na třetím místě, na vedoucího Poláka Macieka Giemzu ztrácí necelou hodinu.

„Určitě se chci udržet na bedně. Jsem rád, že jsem vítězstvím ukázal, že jedno druhé místo nebyla jen nějaká náhoda,“ uzavřel Podmol.

Tisková zpráva Libora Podmola [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu