Greece Rally: Debutant Podmol vybojoval bronz a získal respekt

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Úspěšný freestyle motokrosař Libor Podmol má za sebou první cross-country rally. A premiéra v Řecku se více než vydařila. V konkurenci skoro padesáti jezdců skončil třetí. V poslední sobotní etapě zajel osmý nejrychlejší čas. Soutěž ovládl Polák Maciek Giemza, druhý byl Podmolův kolega z týmu z týmu Orion – Moto Racing Group Milan Engel.

Libor Podmol, Greece Rally 2020
Libor Podmol, Husqvarna FE 450 Rally, Orion - MRG. Greece Rally 2020. © Alessio Corradini

„Jsem nadšený. Zjistil jsem, že špička Evropy jede v tempu, které bych časem zvládl. U rally jezdců jsem si vydobyl respekt,“ těšilo Libora Podmola.

Jezdec týmu Orion – Moto Racing Group bral Řeckou rally jako první oficiální test v rámci přípravy na Dakar. Předtím absolvoval jedno týmové soustředění v Srbsku, kde se učil navigaci. Několik měsíců se s motorkou značky Husqvarna sžíval. Vyplatilo se. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu skončil ve dvou etapách na stupních vítězů, jednou bral dokonce vítězství. Celkově dojel třetí se ztrátou jedné hodiny a čtyřiadvaceti minut na vítěze.

„Věděl jsem, že navigace během jízdy mě baví, je to pro mě taková stolní hra pro velké kluky. Jen jsem si myslel, že budu mnohem pomalejší než třeba Milan Engel, nejlepší český dakarský jezdec posledních let. Ale já nikdy nebyl v trénincích dobrý, nechtěl jsem v nich riskovat,“ prohlásil v cíli Podmol, který se patrně stal prvním freestyle motokrosařem s medailovým úspěchem v dálkových soutěžích. „Bylo skvělé uspět v tomto prostředí. Přeci jen jsem závodil proti chlapům, kteří vypadají jako hory.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Největšími překážkami byly během závodu hlavně kameny. Jinak rychlá jízda po vyprahlých nebo travnatých cestách vítěze prestižních X-Games velmi bavila.

„Rally je specifická disciplína, při které jde o techniku jízdy, ale rozhoduje hlavně soustředění a odhodlání si jít za svým cílem. Je tu spousta nástrah, ale celkem se mi atmosféra rally zalíbila,“ dodal Podmol, na kterého před Dakarem čekají další tréninky a soustředění s týmem.

GREECE RALLY 2020
konečné výsledky
1. Maciek Giemza Orlen Team Husqvarna 22:24:42
2. Milan Engel Orion – MRG KTM + 18:27
3. Libor Podmol Orion – MRG Husqvarna + 1:24:30
4. Jos Van Dal Memo Tours KTM + 1:55:57
5. Vladimír Preis PB Racing KTM + 2:55:45

Tisková zpráva Libora Podmola [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu