Komplikace pro Roučkovou a Caisovovou. Portugalská baja o týden odložena

Rubrika: Baja do Pinhal, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Ve chvíli, kdy měly v Sertě proběhnout technické a administrativní přejímky, obestřely Baju TT do Pinhal neobvyklé zmatky. Pořadatelé soutěž nejprve z bezpečnostních důvodů zrušili, aby o tři hodiny později zveřejnili informaci o přeložení podniku na následující víkend.

Olga Roučková, trénink 2020
Olga Roučková, Yamaha Raptor 700. Trénink, léto 2020. © Archiv O. Roučkové

Zmíněné kroky však nesouvisely se situací kolem nemoci covid-19, ale s počasím. Kvůli velkému horku a suchu, panujícímu v centrální části Portugalska, vydaly místní úřady nařízení, která mají snížit riziko vzniku požárů. Jedním z přijatých opatření je omezení provozu na lesních a polních cestách.

Opatrnost úřadů je pochopitelná. Právě ve středním Portugalsku před třemi lety vypukly rozsáhlé lesní požáry, které se staly nejtragičtějšími v historii země. Plameny zabily více než šest desítek osob a zničili několik obcí. Letos navíc lehla popelem jedna z oblastí, kterou má trasa závodu procházet.

Navzdory porozumění a pochopení situace by však zrušení závodu znamenalo značnou nepříjemnost pro domácí i zahraniční týmy, které již byly na místě, a především pro pořadatele samotné. Ovšem podle aktuální předpovědi meteorologů by se počasí mělo v následujících dnech změnit a v regionu by snad mělo i pršet. Proto začali pořadatelé okamžitě jednat.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Rozhodnutí ministra, který závod zrušil, nás překvapilo, proto jsme hledali řešení. Kontaktovali jsme všechny instituce, na jejichž rozhodnutí záleží, a stanovili jsme nový termín. Za Escuderii Castelo Branco můžeme garantovat, že se Baja TT do Pinhal pojede o týden později, tedy 19. a 20. září,“ ujišťuje prezident organizačního výboru António Sequeira.

Kromě řady dalších zahraničních závodníků tento týden do Serty dorazily také české čtyřkolkářky Ollie Roučková a Nelly Caisová.

„Podle informací, které máme, by se o konání baji mělo definitivně rozhodnout v úterý. Proto v Portugalsku zůstáváme. Moji zdejší přátelé nás pozvali k sobě domů, kde budeme mít také možnost trénovat a zapracovat na nastavení. Nepříjemné je to kvůli mechanikům, kteří mají pracovní povinnosti a musí vzniklou situaci řešit,“ popisuje Ollie Roučková.

U týmu Nelly Caisové podle Roučkové rozhodnutí zatím nepadlo.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu