Loeb a Roma poprvé vyzkoušeli nové BRX

Rubrika: Auto, Dakar 2021  
/ Aktualizováno:

Sébastien Loeb a Nani Roma absolvovali první rozsáhlejší speciálu BRX T1 4×4, s nímž by se měli 3. ledna postavit na start Rally Dakar 2021. Nový vůz týmu Bahrain Raid Xtreme napoprvé zvládl necelé dva tisíce kilometrů.

BRX T1 4x4, Millbrook 2020
BRX T1 4x4, Bahrain Raid Xtreme. Testování v Millbrooku, podzim 2020. © BRX

BRX T1 4×4, které pro Bahrain Raid Xtreme postavila britská společnost Prodrive, se v uplynulých dnech prohánělo po tratích rozsáhlého zkušebního komplexu nedaleko anglického Millbrooku. Přitom okusilo rozbitou šotolinu, ale došlo i na dlážděné nebo velmi rychlé úseky.

„Okamžitě bylo cítit, že auto má dobrou stabilitu a velký výkon,“ přibližuje Sébastien Loeb první dojmy z vozu poháněného přeplňovaným benzinovým šestiválcem o objemu 3,5 litru a výkonu 400 koní. „I za mokra a při velmi nízké přilnavosti se snadno ovládalo. Myslím, že další testování nám umožní naplno využít jeho potenciál. Už se těším, až se v listopadu přesuneme na Blízký východ a začneme testovat v písku.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Slovy chvály nešetřil ani Francouzův týmový kolega Nani Roma: „Každý jezdec vám řekne, že mu stačí pouhých pár minut za volantem, aby poznal, jestli se jedná o dobré auto. A z mého pohledu bylo všechno pozitivní. Brzdy, řízení, motor i zavěšení. Pokaždé, když jsme s autem vyjeli, naučili jsme se něco nového. Pořád máme co dělat, ale to je u nového vozu normální.“

„Samozřejmě jsem dělal maximum a snažil se ho rozbít, ale to se mi nepovedlo,“ oceňuje Španěl také odolnost svého nového soutěžního náčiní.

Kvůli situaci kolem šíření nemoci covid-19 musel Bahrain Raid Xtreme už poněkolikáté upravit své plány. Původně měl začít testovat už během prázdnin, později počítal s odjezdem na Blízký východ v průběhu října, ale nyní přesun na Arabský poloostrov znovu o měsíc odložil. Stále však platí, že by se před Dakarem 2021 měl zúčastnit některého ze závodu. V tuto chvíli je ve hře jeden ze dvou podniků, které se v první polovině prosince pojedou v saúdskoarabském Háilu a Mezinárodní automobilovou federací byly dodatečně zařazeny do kalendáře Světového poháru FIA v bajách.

Další podrobnosti ze zákulisí příprav týmu Bahrain Raid Xtreme i jeho soupeřů na Dakar 2021, velké sondy do dakarské historie, shrnutí letošní mimořádné sezony, zajímavé rozhovory a spoustu dalšího originálního dakarského čtení najdete na 160 stranách druhého čísla tištěného magazínu DAKARMANIA. Vychází 1. prosince!

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu